«Liepāja»/«Mogo» futbolisti apspēlē virslīgas pastarīti «Valmiera Glass»/ViA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FK Liepāja/Facebook.com

Pie panākuma «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas mačā svētdien tika «Liepāja»/«Mogo», kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja turnīra pastarīti «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola».

Liepājas komandas labā vārtus šajā mačā guva Verners Apiņš un Ģirts Karlsons, kuram tie ir piektie vārti sezonā.

Šajā mačā liels pārsvars piederēja «Liepāja»/«Mogo» futbolistiem, kuri regulāri radīja bīstamus momentus pie valmieriešu vārtiem. Ar vārtu gūšanas iespēju izmantošanu gan tik labi neveicās, tomēr vienu no izdevībām izmantoja Apiņš, kurš ar precīzu sitienu izcēlās 41.minūtē.

Tiesa, «Valmiera Glass»/ViA futbolistiem ik pa brīdim izdevās aizskriet pretuzbrukumā, tomēr arī tās pāris iespējas netika izmantotas, lai gūtu vārtus. Otrajā puslaikā liepājnieki turpināja kontrolēt bumbu, 57.minūtē vārtus gūstot pieredzējušajam Karlsonam.

Cīņas noslēgumā valmierieši centās gūt vārtus, bet tas neizdevās.

«Valmiera Glass»/ViA šobrīd ir pārliecinoši vājākā komanda, jo sakrājusi tikai vienu punktu un deviņās spēlēs ielaidusi 35 vārtus. Tas ir izteikti sliktākais rādītājs līgā, jo otrs augstākais zaudēto vārtu rādītājs ir «Metta»/LU ar 19 ielaistajiem vārtiem.

Abu komandu savstarpējā mačā pirmajā aplī uzvaru ar 4:0 svinēja Liepājas futbolisti.

Pirms tam svētdien, jau septītos vārtus gūstot pieredzējušajam Aleksejam Višņakovam, iepriekšējo divu gadu valsts čempioni Jūrmalas «Spartaks» viesos ar 3:1 (1:1) uzvarēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu.

Bez Višņakova jūrmalniekiem vārtus guva arī Mārcis Ošs un Pāvels Mihadjuks, kamēr «Metta»/LU labā izcēlās Ņikita Kovaļonoks.

Devītās kārtas noslēgumā pirmdien «Ventspils» savā laukumā uzņems «Jelgavu», bet stadionā «Arkādija» notiks divu galvaspilsētas komandu RFS un «Riga» derbijs.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 punktiem astoņās spēlē ir RFS, kam ar 18 punktiem seko «Ventspils» un «Liepāja»/«Mogo», kuras kontā gan jau ir deviņi mači. Ceturtā ar 16 punktiem deviņos mačos ir «Spartaks», kamēr piektā ar 13 punktiem ir «Riga», kas aizvadījusi astoņas spēles. Septiņus punktus iekrājusi «Jelgava», trīs punkti ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu