Girgensonam un «Sabres» neveiksmīga spēle Toronto

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kārtējo zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā pagājušajā naktī piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda, kas ar 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) Toronto piekāpās vietējai «Maple Leafs».

«Sabres» piedzīvoja otro zaudējumu pēdējos trīs mačos un septīto pēdējās desmit cīņās, kamēr «Maple Leafs», kas jau ir nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, tika pie trešā panākuma pēdējos četros mačos, bet savā laukumā pēdējos 17 mačos ir uzvarējusi 15 reizes.

24 gadus vecais Latvijas uzbrucējs, kurš spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadīja 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, lika lietā divus spēka paņēmienus, uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Toronto klubs šosezon ir nopelnījis 103 punktus, kas ir atkārtots kluba rekords, jo to pašu šī vienība spēja 2003./2004. gada sezonā. «Maple Leafs» ir garantējusi sev trešo vietu Atlantijas divīzijā, tiekot pie iespējas piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija zviedru uzbrucējs Andreāss Jūnsons, bet otrā perioda sākumā Sems Reinhārts atjaunoja neizšķirtu. Turpinājumā «Sabres» hokejistiem spēle vairs nevedās, jo «Maple Leafs» izvirzījās vadībā ar 4:1, divus vārtus gūstot Viljamam Nīlanderam, bet vienu reizi precīzi metot Ostonam Metjūsam.

Cīņas 43.minūtē Džeisons Pominvils guva «Sabres» otros vārtus, taču atspēlēšanās nesanāca, jo vēl pēc nepilnām četrām minūtēm Metjūss otro reizi šajā mačā realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 5:2.

Tieši Metjūss, kurš šosezon guvis 33 vārtus, tika atzīts par šīs spēles pirmo zvaigzni.

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 71 spēli, gūstot septiņus vārtus un izceļoties ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. Latviešu hokejists nopelnījis lietderības koeficientu -12, kā arī ticis pie 26 soda minūtēm.

Līdz regulārā turnīra beigām «Sabres» atlikušas vairs tikai trīs spēles, nākamajā mačā trešdien uzņemot Otavas «Senators», bet nedēļas nogalē viesojoties pie Tampabejas «Lightning» un Floridas «Panthers» vienībām.

Bufalo komanda šosezon ar 62 punktiem 79 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē un par trim punktiem atpaliek no Otavas «Senators». Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā, un arī šosezon Stenlija kausa izcīņa Girgensonam ies secen.

Tikmēr «Maple Leafs» ar 103 punktiem Austrumu konferencē ir ceturtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu