Tavaress: Pasaules kausa finālturnīrā nav vieglu spēļu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXEY MALGAVKO / Sputnik

Pasaules kausa finālturnīrā nav vieglu spēļu un jebkurš pretinieks var kļūt par klupšanas akmeni, uzsver Urugvajas izlases galvenais treneris Oskars Tavaress.

Urugvajas futbola izlase trešdien Pasaules kausa finālturnīra A apakšgrupas mačā Rostovā pie Donas ar rezultātu 1:0 pārspēja Saūda Arābiju, tādējādi iekļūstot astotdaļfinālā, kur līdz ar to iekļuvusi arī Krievija.

«Daži cilvēki domā, ka uzvarēt šādās spēlēs ir viegli. Šādā veidā tiek runāts par Krieviju, Ēģipti un Saūda Arābiju, pat nepārzinot šīs izlases,» pēc nepārliecinošās uzvaras teica Tavaress.

«Šajā finālturnīrā esam redzējuši daudz pārsteigumu un nevaram pieņemt uzvaras kā jau garantētas. Atcerieties, savulaik finālturnīrā bija rezultāti 10:1? Mūsdienās vairs tādus neieraudzīsiet,» stāstīja Tavaress.

Urugvajas izlases labā vārtus guva Luiss Svaress, kuram šī bija simtā spēle valstsvienībā.

«Esam vairāk nekā lepni, jo trešo reizi pēc kārtas spēlēs izslēgšanas turnīrā. Tas ir lielisks brīdis, un mēs vēlamies to izbaudīt. Vēl neesam sasnieguši savu labāko formu, ir lietas, ko uzlabot,» atzīmēja Svaress.
«Negribu kādu lieki saslavēt, bet Svaress komandai ir ļoti svarīgs spēlētājs. Turklāt viņam ir liels potenciāls gūt vārtus. Viņš visu laiku izjūt spiedienu, bet labi sadzīvo ar to,» pauda Tavaress.

Viņa vadībā Urugvaja 2010.gadā sasniedza Pasaules kausa finālturnīra pusfinālu.

«Gribam gūt vairāk vārtu, bet ir arī pozitīvās lietas, jo neesam saņēmuši kartītes un esam iztikuši bez savainojumiem,» piebilda Tavaress.

Neskatoties uz zaudējumu, Saūda Arābijas izlases galvenais treneris Huans Antonio Pici bija lepns par saviem futbolistiem.

«Zaudējums pirmajā spēlē mūs satrieca, un esmu lepns, ka esam saņēmušies. Mans mērķis ir redzēt, kā komanda izaug. Šajā spēlē parādījām daudzas lietas, uz kurām esam spējīgi,» atklāja Pici.

A apakšgrupā pa sešiem punktiem divās spēlēs ir Urugvajai un Krievijai, kamēr Saūda Arābija un Ēģipte ir bešā. Šajā grupā otrā kārta tika iesākta jau pirmdien, kad Krievijas futbolisti negaidīti pārliecinoši ar 3:1 uzvarēja Ēģipti. Pirmajā kārtā Urugvaja ar 1:0 uzveica Ēģipti, kamēr Saūda Arābija cieta sakāvi 0:5 pret Krieviju.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21. reizi. Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla. Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, fināls notks 15.jūlijā Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu