Blaters neapmeklēs Pasaules kausa finālturnīra atklāšanas maču

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kādreizējais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters neapmeklēs Pasaules kausa finālturnīra atklāšanas spēli.

Lai arī 82 gadus vecajam Blateram ir aizliegums vairākus gadus iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins viņu aicināja piedalīties atklāšanas pasākumā.

Blatera pārstāvis paziņojis, ka no šāda piedāvājuma kādreizējais prezidents atteiksies. Tāpat ziņots, ka Blatera aizliegums iesaistīties futbola dzīvē pēc FIFA noteikumiem neaizliedz apmeklēt futbola mačus, tādēļ kādu no nākamajām turnīra spēlēm Blaters varētu apmeklēt.

Lēmums neierasties uz turnīra atklāšanas maču varētu būt saistīts ar izvairīšanos no tikšanās ar pašreizējo FIFA prezidentu Džanni Infantīno.

Blaters FIFA prezidenta amatā pavadīja 17 gadus. No amata šveicietis tika atbrīvots pēc aizdomīga maksājuma divu miljonu Šveices franku (1,8 miljonu eiro) apjomā bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī.

Abi aizpērn saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola un ar to saistītām aktivitātēm.

Vēl 2015.gada maijā Blateru amatā ievēlēja uz piekto termiņu, bet tikai dažas dienas vēlāk viņš paziņoja, ka atkāpsies no prezidenta posteņa.

Blaters iepriekš arī paudis neapmierinātību ar video atkārtojumu sistēmas (VAR) ieviešanu, kas tiks lietota arī šā gada Pasaules kausa finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu