Čerčesovs: Pasaules kausu nepiešķir komandai, kas pirmā gūst astoņus vārtus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Čempionu tituls netiek piešķirts komandai, kas pirmā gūst astoņus vārtus, pēc spēles pret Ēģipti izteicās Krievijas futbola izlases treneris Staņislavs Čerčesovs.

Pasaules kausa rīkotāja Krievija otrdien A apakšgrupas mačā Sanktpēterburgā ar 3:1 pieveica Ēģipti, kuras rindās pirmo spēli turnīrā aizvadīja superzvaigzne Mohameds Salāhs.

Krievijas komandas galvenais treneris Čerčesovs pēc mača nebija pārlieku emocionāls, sakot ir nepieciešams turpināt strādāt. «Pasaules kauss netiek piešķirts komandai, kas pirmā gūst astoņus vārtus. Gatavojamies nākamajai spēlei un skatīsimies, kas notiks tālāk. Mums ir jāpaveic mājasdarbs.»

Mājiniece finālturnīru ir sākusi ar divām uzvarām, gūstot astoņus vārtus un vienu ielaižot.

Krievijas nākamā pretiniece būs Urugvaja, kuras sastāvā ir tādas zvaigznes kā Luiss Svaress, Edinsons Kavani un Djego Godins. «Tā ir pilnīgi citādāka komanda, un viņi spēlē citā līmenī.» Urugvajas izlasi raksturoja Čerčesovs.

Savukārt Ēģiptes izlases galvenais treneris Ektors Kupers sacīja, ka komandas līderis Salāhs šobrīd nav fiziski labākajā kondīcijā.

«Ir grūti teikt, kā mums veiktos, ja Salāhs nebūtu savainots. Viņš nebija ar izlasi visu sagatavošanās posmu, un tādējādi Salāhs nav savā labākajā fiziskajā formā.»

Anglijas klubu «Liverpool» pārstāvošais Salāhs pleca savainojumu guva UEFA Čempionu līgas finālspēlē pret Madrides «Real» sadursmē ar Serhio Ramosu. Salāhs palika rezervē Ēģiptes zaudējumā 0:1 Urugvajai, bet spēlē pret Krieviju guva vienīgos komandas vārtus.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21. reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu