Pasaules pirmā rakete Marejs piecos setos zaudē Vimbldonas ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules vīriešu tenisa vienspēļu ranga līderis brits Endijs Marejs trešdien teju trīs stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-3, 4-6, 7-6 (7:4), 1-6, 1-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam, kurš reitingā ierindojas 28.pozīcijā.

Abiem tenisistiem šī bija devītā savstarpējā tikšanās un tikai otro reizi panākumu duelī guva Kverijs, kurš «Grand Slam» turnīra pusfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā.

Marejs mača otrajā pusē cīnījās ar veselības problēmām, jo britu tenisists kortā pārvietojās ar grūtībām. Problēmas radīja sāpes gūžā un labajā kājā, tomēr spēli viņš aizvadīja līdz galam, pēdējos divos setos nopietnu pretestību Kverijam gan neizrādot.

«Esmu šokēts. Spēles sākums man nebija tas labākais, tomēr spēju uzlabot savu sniegumu un pēdējos divos setos jau biju iegājis ritmā,» pēc mača sacīja Kverijs, kurš šajā mačā izdarīja 27 pretiniekam netveramas serves.

Kverijs ir pirmais ASV tenisists kopš Endija Rodika 2009.gadā, kurš sasniedzis Vimbldonas pusfinālu.

Patlaban 29 gadus vecais Kverijs piedalās savā 42.«Grand Slam» turnīrā karjerā, bet līdz šim tālāk par ceturtdaļfinālu nebija ticis. Viņa iepriekšējais labākais rezultāts bija sasniegts tieši Vimbldonā, kad pērn viņš tika līdz ceturtdaļfinālam, pa ceļam uzvarot tā brīža turnīra aktuālo čempionu Novāku Džokoviču no Serbijas, bet cīņā par vietu pusfinālā zaudējot kanādietim Milošam Raoničam.

Tikmēr Marejs, kurš ir divkārtējs Vimbldonas čempions, šī turnīra ceturtdaļfinālā zaudēja pēc trīs gadu pārtraukuma. Viņam neizdevās astoto reizi karjerā tikt Vimbldonas turnīra pusfinālā.

Kverijs pusfinālā tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kurš turnīrā ir izlikts ar septīto numuru. Čiličs, kurš 2014.gadā triumfēja ASV atklātajā čempionātā, sīvā ceturtdaļfināla cīņā piecos setos ar 3-6, 7-6 (8:6), 7-5, 5-7, 6-1 uzvarēja turnīra 16.raketi Žilu Milleru no Luksemburgas, kuram neizdevās sagādāt vēl vienu sensāciju, jo astotdaļfinālā viņš piecu setu mačā pieveica pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu.

Čiličs Vimbldonas čempionāta pusfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā, jo iepriekšējos trīs gados viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet «Grand Slam» turnīra labāko četru skaitā viņš ticis ceturto reizi karjerā, bet pirmo kopš 2015.gada, kad cīnījās par vietu ASV atklātā čempionāta finālā.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīrā kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņu.

Vimbldonas čempionāts noslēgsies 16. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu