Joprojām nav skaidrības par Džeriņa iespējām doties laukumā spēlē pret ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl spēles dienas rītā Latvijas hokeja izlases treneriem nav skaidrības par centra uzbrucēja Andra Džeriņa iespējām ceturtdien piedalīties pasaules čempionāta mačā pret ASV, kurā noteikti piedalīsies cits centra spēlētājs Teodors Bļugers, kurš valstsvienības rindas papildināja vien trešdienas pēcpusdienā.

Abu komandu B apakšgrupas duelis Herningas pilsētā sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Džeriņš otrdien mačā pret Dienvidkoreju cieta no pretinieku rupjās spēles, jo saņēma grūdienu mugurā, pēc tam laukumā vairs neatgriežoties. Pieredzējušais hokejists trešdien izlaida izlases treniņu, strādājot fiziskās sagatavotības trenera Ērika Visocka vadībā.

Ceturtdien rīta pusē Latvijas izlasei bija ieslidošanās treniņš, taču uz ledus devās tikai vārtsargi Kristers Gudļevskis un Matīss Edmunds Kivlenieks, aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī šim turnīram pagaidām vēl nepieteiktie Gunārs Skvorcovs un Edgars Siksna. Pārējie Latvijas valstsvienības hokejisti mačam gatavojās savā mītnes vietā Silkeborgā, kas atrodas 40 kilometrus no Herningas.

No treneriem uz ledus devās Edgars Masaļskis, kurš pēc tam žurnālistiem sacīja, ka ir izstrādāta stratēģija attiecībā pret vārtsargiem, gan neatklājot, kurš vārtus sargās ceturtdien. Tiesa, noprotams, ka tas būs Elvis Merzļikins.

«Mums ir stratēģija, bet es nestāstīšu, kurš kurā mačā spēlēs. Varu teikt, ka vēl iespēja sevi parādīt būs arī [Kristeram] Gudļevskim,» sacīja Masaļskis.

ASV izlasē ir meistarīgi uzbrucēji, tāpēc pretinieki aizsardzībai tik lielu uzmanību nepievērš. «Viņi vairāk domā par uzbrukumu, jo tur ir ļoti bīstami, ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā. Mēs centīsimies spēlēt savu hokeju un neitralizēt viņu ātros uzbrukumus. Jācenšas pēc iespējas vairāk spēlēt amerikāņu zonā,» piebilda vārtsargu treneris.

Čempionāta pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Latvija ar 3:2 papildlaikā pieveica Norvēģiju, pēc tam ar 1:8 kapitulēja Somijai, bet otrdien svarīgā spēlē pret Dienvidkoreju guva drošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Latvijas izlases sastāvā čempionāts ir beidzies uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kurš iepriekšējā mačā iedzīvojās vaiga kaula lūzumā, kā arī mājup devies Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Oskars Batņa, kurš turnīram tā arī netika pieteikts.

Savukārt ASV izlase čempionātu sākusi ar trim uzvarām tikpat spēlēs. Pirmajā mačā Džefa Blešila trenētā komanda ar 5:4 pēcspēles metienos uzvarēja Kanādu, kam sekoja divas «sausās» uzvaras ar 4:0 pret Dāniju un 3:0 pret Vāciju.

Latvija ar ASV pasaules čempionātos tikusies 12 reizes, izcīnot trīs uzvaras, ciešot astoņus zaudējumus un vienu reizi nospēlējot neizšķirti. Pirmoreiz uzvarēt izdevās 1998.gadā, bet vēl divi panākumi sekoja 2001.gadā un 2014.gadā. Pagājušā gada čempionātā Latvija atzina ASV komandas pārākumu ar 3:5.

Pēc cīņas ar ASV Latvijas valstsvienība sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, pirmdien būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ir Somija, kam ar astoņiem punktiem trīs mačos seko ASV. Tālāk ar septiņiem punktiem seko Kanāda, pa pieciem punktiem iekrājušas Latvija, Vācija un Dānija, bet latviešiem ir viena spēle rezervē. Septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem un ir visreālākā pretendente uz augstākās divīzijas atstāšanu.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu