Džeriņš: Katrs punkts dod lielākas izredzes tikt ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Katrs izcīnītais punkts pasaules čempionātā palielina izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, lai arī zaudējums pret ASV izlasi ir sāpīgs, pēc mača atzina Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja ASV valstsvienībai.

«Apmierināti nevaram būt, jo zaudēt jau nevienam nav prieks, taču priecājamies par punktu.

Katrs punkts mums dod lielākas iespējas tikt ceturtdaļfinālā, tāpēc mēs šo punktu ņemam, jo tas ir labāk nekā palikt tukšā,» sacīja Džeriņš, kurš iepriekšējā mačā ar Dienvidkoreju pēc pretinieka rupjas spēles cīņu turpināt nespēja.

Par iepriekšējā mačā gūto savainojumu 30 gadus vecais hokejists, kuram šis ir devītais pasaules čempionāts, runāt nevēlējās.

Latvijas izlase aizvadīja ļoti solīdu spēli, Džeriņam norādot, ka pretinieks ļāvis spēlēt brīvāk.

«ASV komanda ļāva mums spēlēt un nebija tik cieša aizsardzībā, tāpēc izskatījās, ka mums uzbrukumā mazliet labāk iet. Tomēr tajā pašā laikā čaļi centās, bloķēja ripas. Vismaz vienu punktu mēs bijām noteikti pelnījuši, taču domāju, ka varējām paņemt arī vairāk,» atzina aiviekstietis.

Viņš spēles 24.minūtē izvirzīja Latviju vadībā ar 2:1, izceļoties no vārtu priekšas. «Ripiņa atlēca, kā saka, slauki tikai iekšā,» vārtu guvumu komentēja hokejists.

Čempionāta pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Latvija ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, pēc tam ar 1:8 kapitulēja Somijai, bet otrdien svarīgā spēlē pret Dienvidkoreju guva drošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Pēc cīņas ar ASV Latvijas valstsvienība sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, pirmdien būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu