Džeriņš: Dāņi centās mūs ievilināt lamatās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dānijas izlases hokejisti otrdien pasaules čempionāta mačā pret Latviju spēlēja no aizsardzības, cenšoties ievilināt pretiniekus lamatās, taču tas viņiem neizdevās, jo Latvijas izlase izpildīja treneru doto uzdevumu, pēc mača žurnālistiem sacīja uzvarētāju vienīgo vārtu guvējs Andris Džeriņš.

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

«Dāņi arī iepriekš spēlēja līdzīgi, no aizsardzības. Viņi mēģināja mūs ievilināt lamatās, dabūt mūs dziļāk zonā, tad mēģināt pārtvert ripas un skriet uz mūsu pusi. Mēs viņiem to neļāvām, nedevām iespējas pretiniekiem ieskrieties. Nekļūdījāmies, paši ripu dabūjām zonā, sēdāmies viņiem virsū, cenšoties pretinieku zonā kaut ko izveidot. Sanāca, jo ar rezultātu strīdēties nevar,» sacīja Džeriņš,

kurš neslēpa, ka ir neizsakāmi priecīgs par komandas tikšanu astoņu labāko izlašu skaitā.

«Es lieliski zinu, kad mēs iepriekšējo reizi bijām ceturtdaļfinālā. Šis man ir devītais pasaules čempionāts pēc kārtas, un šī ir pirmā reize, kad esam ceturtdaļfinālā. Pāris reizes mēs bijām ļoti, ļoti tuvu un tieši šādās spēlēs pret mājiniekiem mums divas reizes nācās ļoti sāpīgi zaudēt. Tāpēc šī ir īpaša diena un īpaša uzvara,» uzsvēra Latvijas izlases vārtu guvējs.

Džeriņam tas bija trešais precīzais metiens turnīrā, kas šajā mačā deva arī uzvaru, pretinieku vārtsargu Fredriku Andersenu pārspējot cīņas desmitajā minūtē. Uzbrucējs vārtus guva, trāpot vārtsargam starp kājsargiem.

«Ripa ir jāmet vārtos, vienalga, vai pa zemi starp kājām, vai augšu. Ja ripa ir vārtos, tad ir labi. Es skatījos, sākumā gribēju mest tālajā [stūrī], bet Miķelis [Rēdlihs] bija vārtu priekšā un labi cīnījās, tāpēc pēdējā brīdī kaut ko mēģināju pamainīt. Palaidu [ripu] ne šur, ne tur, bet paveicās, jo ripa atrada ceļu vārtos,» vārtu guvumu atcerējās Džeriņš.

«Mums ir komanda, mums ir labi čaļi, kuri cīnās viens par otru. Bloķē ripas, pilda uzdevumu un neizdomā neko lieku. Visi dara to, kas ir jādara,» Džeriņš, tāpat kā citi Latvijas hokejisti, uzsvēra visas komandas sniegumu.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ceturtdien Kopenhāgenā tiksies ar Zviedrijas izlasi, kura uzvarēja A apakšgrupā, otrdien izšķirošajā mačā par pirmo vietu šajā grupā ar 3:1 pārspējot Krieviju.

«Nav svarīgi, zviedri vai krievi. Treneri izdarīs savu darbu ar skautošanu un izdomās spēles plānu, pie kā vajadzēs turēties. Ja to izpildīsim, būs rezultāts, bet tagad ir agri par to spriest. Spēka pietiks, jo šīs uzvaras emocijas to tikai papildinās,»

Džeriņš piebilda, ka Latvijas izlase būs gatava arī tam, lai sasniegtu ko lielāku.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu. Vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu