Dāvja Bertāna spēlēšana Latvijas izlasē atkarīga no apdrošināšanas nosacījumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) nosūtījusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» spēlētāja Dāvja Bertāna pārstāvjiem apdrošināšanas nosacījumu piedāvājumu, portālam TVNET apliecināja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Pagājušajā nedēļā Bertāns intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Sporta Studija» apliecināja, ka viņš šovasar ir gatavs un vēlas palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijā, ja LBS sakārtos jautājumu par apdrošināšanu.

«Es no savas puses saku jā [spēlēšanai izlasē], bet vēl ir apdrošināšanas jautājums, kas Latvijas Basketbola savienībai ir jāatrisina, lai es spēlētu. Pats es gribu spēlēt. Tā kā man nav līguma nākamajai sezonai, es šajā situācijā nevaru riskēt spēlēt bez apdrošināšanas,» sacīja Bertāns.

1. jūlijā NBA atvērsies brīvo aģentu tirgus. Bertāns būs ierobežoti brīvais aģents, proti - jebkurš klubs viņam varēs piedāvāt līgumu, taču «Spurs» piederēs tiesības paturēt komandā Latvijas basketbolistu, piedāvājot tādus pašus nosacījumus, kādus būs izteikuši konkurenti.

Kā portālam TVNET norādīja Šneps, piedāvājums par apdrošināšanas nosacījumiem Bertāna pārstāvjiem ir nosūtīts. Pērn apdrošināšanas summa, lai Bertāns varētu spēlēt Eiropas čempionātā, bija aptuveni 35 000 eiro. Līdzīga summa paredzēta arī šogad apdrošināšanas segšanai.

LBS pēc lūguma valdībai pērn saņēma 135 000 eiro finansējumu no valsts budžeta, lai segtu NBA kluba Kristapa Porziņģa apdrošināšanu 123 000 eiro apmērā, bet 12 000 eiro tika novirzīti Bertāna apdrošināšanai.

Šneps atzīmēja, ka tiek risināts jautājums arī par citu Latvijas izlases spēlētāju apdrošināšanu, taču lielākā summa šogad paredzēta Dāvja Bertāna apdrošināšanai. Kā zināms, Porziņģis traumas dēļ šovasar valstsvienībai nevarēs palīdzēt.

LBS ģenerālsekretārs vēl gan nemācēja teikt, vai arī šogad valdībai tiks lūgts atbalsts no valsts budžeta, lai segtu spēlētāju apdrošināšanu, taču tuvākajā laikā šis jautājums vārtu tikt skatīts LBS valdes sēdē.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei 28. jūnijā izbraukumā jātiekas ar Zviedriju, bet 1. jūlijā viesos jācīnās ar Ukrainu. Pirms tam 25. jūnijā «Arēnā Rīga» paredzēta pārbaudes spēle pret Krieviju.

B apakšgrupā pēc četrām spēļu kārtām Ukraina izcīnījusi trīs uzvaras, Turcijai un Latvijai ir pa diviem panākumiem, bet Zviedrija cietusi trīs zaudējumus četros mačos.

Grupas trīs labākās komandas Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā tiksies ar A apakšgrupas trim labākajām komandām - Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija.

Trīs no sešām komandām, kuras būs labākās kvalifikācijas otrajā posmā, izcīnīs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019. gada rudenī risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu