Džokovičs 12. reizi karjerā iekļūst «French Open» ceturtdaļfinālā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs 12.reizi karjerā iekļuvis prestižā Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Astotdaļfinālā ATP vienspēļu rangā 22.vietā esošais Džokovičs ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-2 apspēlēja spāni Fernando Verdasko, kurš izlikts ar 35.numuru.

Džokovičs savas karjeras laikā «Grand Slam» sacensībās ir triumfējis 12 reizes, nezaudējot nevienu finālu, bet «French Open» viņš ir uzvarējis tikai vienu reizi, triumfējot 2016.gadā.

Savukārt Francijas atklātā čempionāta ietvaros Džokovičs līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva 12.reizi karjerā.

Nākamajā turnīra fāzē Džokovičs tiksies ar 72.vietā esošo itāli Marko Cečinato, kurš citā astotdaļfināla spēlē uzveica ATP vienspēļu tenisa ranga devīto numuru Dāvidu Gofēnu no Beļģijas.

Cečinato pirmo reizi karjerā ir iekļuvis «Grand Slam» turnīra ceturtdaļfinālā, iepriekšējās reizēs allaž izstājoties pirmajā kārtā. Savukārt Gofēna labākais rezultāts «Grand Slam» sacensībās ir ceturtdaļfinālu sasniegšana Francijas atklātajā čempionātā 2016.gadā un Austrālijas atklātajā čempionātā 2017.gadā.

Citā svētdienas spēlē pasaules trešā rakete Aleksandrs Zverevs no Vācijas svētdien pirmo reizi karjerā sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra tenisā ceturtdaļfinālu.

Tikai 21 gadu vecais tenisists Francijas atklātā čempionātā astotdaļfināla mačā ar 4-6, 7-6 (7:4), 2-6, 6-3, 6-3 piecu setu trillerī pārspēja krievu Karenu Hačanovu.

Pēc pirmajiem trim setiem Zverevs atradās bezizejas situācijā, jo bija tikai viena zaudēta seta attālumā, lai noslēgtu dalību Francijas atklātajā čempionātā. Tomēr viņš prata saņemties un jau trešo reizi pēc kārtas atspēlējās no iedzinējiem, iekļūstot nākamajā kārtā.

«Esmu vēl gana jauns, lai arī pēc piecu setu cīņas paliktu laukumā, patrenētos un papriecētu skatītājus,» pauda Zverevs. Viņš cer kļūt par pirmo Vācijas tenisistu kopš 1937.gada, kurš triumfējis Francijas atklātajā čempionātā.

Zverevam tikai ar 12.piegājienu izdevies sasniegt «Grand Slam» turnīra ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā Zverevs tikies ar pasaules astoto raketi Dominiku Tīmu no Austrijas, kurš savā astotdaļfināla mačā ar 6-2, 6-0, 5-7, 6-4 pārspēja japāni Kei Nišikori.

Tīms šī turnīra ceturtdaļfinālā tikmēr iekļuvis jau trešo reizi pēc kārtas, bet iepriekšējos divus gadus viņš aizkļuva tieši līdz pusfinālam.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šonedēļ apstājās Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā. Savukārt abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Aļona Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc nedēļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu