Pasaules čempione Vācija noslēdzošajā pārbaudes mačā beidzot tiek pie uzvaras

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pašreizējā pasaules čempione Vācijas futbola izlase piektdien savā noslēdzošajā pārbaudes mačā pirms Pasaules kausa finālturnīra Leverkūzenē ar 2:1 (2:0) pārspēja Saūda Arābiju.

Vācieši pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad rezultātu astotajā minūtē atklāja Timo Verners, bet 43.minūtē Omars Havsavi bumbu raidīja savos vārtos.

Tiesa, Vācijas futbolistiem mača galotne izvērtās nervoza, lai arī vēl cīņas sākumā viņiem piederēja itin liels pārsvars.

Pamatlaika izskaņā uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko nerealizēja Mohameds al Salavi, tomēr ar atkārtotu sitienu vārtus guva Taisirs al Džasims, turklāt kompensācijas laikā neizšķirtu varēja panākt tas pats al Salavi.

Zīmīgi, ka Vācijas valstsvienība iepriekšējās piecās spēlēs nebija tikusi pie uzvaras, turklāt pirms nedēļas cieta negaidītu zaudējumu pret Austriju.

Vācijas futbolisti pirmo maču Pasaules kausā aizvadīs 17.jūnijā pret Meksiku, bet pēc tam sekos cīņas pret Zviedriju un Dienvidkoreju.

Tikmēr Saūda Arābijas futbolisti Pasaules kausā cīnīsies vienā grupā ar mājinieci Krieviju, Ēģipti un Urugvaju.

Citā piektdienas pārbaudes mačā Šveices valstsvienība savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Japānu.

Šveicieši katrā puslaikā guva pa vārtiem, kad izcēlās Rikardo Rodrigess un Hariss Seferovičs, sagādājot Japānai ceturto zaudējumu pēdējo piecu maču laikā.

Šajā kalendārajā gadā Pasaules kausa dalībniece Japāna pie uzvaras nav tikusi.

Šveice finālturnīrā spēlēs vienā grupā ar favorīti Brazīliju, Kostariku un Serbiju, kamēr Japānu gaida spēkošanās pret Kolumbiju, Senegālu un Poliju.

Tikmēr Polijas valstsvienība piektdien savu skatītāju priekšā nospēlēja 2:2 (2:1) ar Čīli, kas uz Pasaules kausu netika.

Polija šajā spēlē nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, kad pirmajā puslaikā pa vārtiem iesita komandas lielākā zvaigzne Roberts Levandovskis un Pjotrs Zeliņskis. Čīlieši atspēlējās ar Djego Valdesa un Mīko Alvornosa sitieniem.

Prestižajās sacensībās, kas risināsies Krievijā, atklāšanas spēle tiks aizvadīta 14.jūnijā, bet 15.jūlijā risināsies finālmačs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu