Varētu mainīties Brieža cīņas norises vieta, bet pretinieks teorētiski kļuvis zināms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pasaules boksa supersērijas fināla cīņa pirmajā smagajā svarā ir paredzēta 11. maijā Saūda Arābijas pilsētā Džedā, taču norises vieta tomēr varētu mainīties, netieši norāda organizatori. Šajā datumā pirms lielā fināla paredzēta cīņa arī Mairim Briedim, kura pretinieks teorētiski kļuvis zināms.

Supersērijas organizatori Kalle un Nisse Zauerlandi piektdien savā «Twitter» kontā vēsta, ka «mēs šobrīd konkretizējam fināla cīņu datumu un vietu vasarā gaidāmajam Muhameda Ali trofejas fināliem. Šīs ir lielas cīņas, un mēs vēlamies izdarīt to pareizi.»

Ārzemju mediji vēsta, ka cīņu supersērijas finālā pirmajā smagajā svarā starp krievu Muratu Gasijevu un ukraini Oleksandru Usiku vēlas organizēt Krievijā 22. jūlijā.

TVNET sazinājās ar Brieža menedžeri Raimondu Zepu, kurš nevarēja komentēt publiski izskanējušo informāciju, jo noslēgtais līgums ar cīņu rīkotājiem ierobežo tiesības izpaust organizatoriskās detaļas.

Jau ilgāku laiku zināms, ka Briedim paredzēta cīņa pirms supersērijas fināla, taču nebija zināms dueļa pretinieks. Kā atklāja Zeps, teorētiski pretinieks ir kļuvis zināms, taču viņa vārdu oficiāli paziņos vienīgi cīņas organizatori.

Profesionāla boksera karjeras laikā pašlaik 33 gadus vecais Briedis izcīnījis 23 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu, kas notika janvāra beigās «Arēnā Rīga» aizvadītajā supersērijas pusfinālā pret Usiku.

Supersērijas finālā Usiks pret Gasijevu cīnīsies ne tikai par Ali vārdā nosaukto trofeju, bet arī lai kļūtu par visu 4 prestižāko pasaules čempionu jostu (WBC WBO, IBF, WBA) īpašnieku pirmajā smagajā svarā.

Briedis ir apstiprināts arī par Pasaules boksa supersērijas fināla rezervistu. Proti, ja kāds no finālistiem līdz cīņai gūs traumu un nevarēs aizvadīt dueli, tad ringā dosies Latvijas bokseris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu