Kēls: Komandai desmit baļļu skalā par startu Eiropas līgā liktu septiņi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls par viņa vadītās komandas sniegumu Eiropas Sudraba līgā desmit baļļu skalā liktu septiņi.

Latvijas valstsvienība sestdien izcīnīja trešo vietu šīs sezonas Eiropas Sudraba līgā. Piektdien finālčetrinieka pirmajā mačā Latvija pārliecinoši trīs setos zaudēja Baltkrievijai, bet sestdien cīņā par bronzu četros setos pārspēja mājinieci Maķedoniju.

«Skatoties abas spēles, domāju, pašlaik komanda vairs nav savā labākajā sportiskajā formā, kādā tā bija pirms pusotras vai divām nedēļām,» Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Kēla teikto. «Visi strādāja, taču sportiskā forma jau sāka krist. Tāpēc, ņemot vērā vasaru, jādomā par to, ko esmu izdarījis nepareizi.»

«Kopumā, ja maksimālais baļļu skaits ir desmit, par astoņām spēlēm šajā turnīrā komandai liktu septiņi. Nezinām, kā būtu beigusies piektdienas spēle, ja būtu labākā kondīcijā. Tad varbūt liktu astoņi vai deviņi,» izteicās Kēls.

Tikmēr uzvaru Sudraba līgā svinēja Horvātija, kas finālā četros apspēlēja Baltkrieviju, nopelnot 50 000 eiro prēmiju un ceļazīmi uz Eiropas Zelta līgu nākamajā sezonā.

Savukārt par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts horvāts Leo Andričs, kamēr Latvijas volejbolists Deniss Petrovs tika pie labākā cēlāja balvas.

Latvijas izlase igauņa Kēla vadībā teicami aizvadīja Eiropas Sudraba līgas priekšsacīkstes, A apakšgrupā izcīnot sešas uzvaras tikpat spēlēs, pa divām reizēm uzvarot Austriju, Maķedoniju un Kosovu. Līdz ar to astoņās spēlēs Latvija piedzīvoja tikai vienu zaudējumu.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā bija jauns formāts, jo tas tika iedalīts Zelta un Sudraba līgās. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases bija sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā astoņas valstsvienības - divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu