Klops atzinīgi vērtē Islandes futbola attīstību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Anglijas futbola komandas «Liverpool» galvenais treneris Jirgens Klops atzinīgi novērtējis Islandes futbola līdzšinējo progresu.

Pasaules kausa debitante Islande finālturnīrā ir ielozēta vienā grupā ar spēcīgajām Argentīnu, Horvātiju un Nigēriju.

«Pagājušajā vasarā devos uz Islandi slēpot, un tā bija viena no manām labākajām dzīves pieredzēm,» sacīja Klops. «Gan futbola, gan dzīves pamatā ir tas, ka nav nepieciešams liels cilvēku kvantums, bet ir nepieciešami īstie cilvēki, lai sasniegtu rezultātus. Futbolā Islande ir sasniegusi ļoti daudz.»

Klops sacīja, ka Islandes futbolisti vienmēr laukumā atdod sevi visu, kā arī noteica, ka tik mazas valsts pašreizējie sasniegumi futbolā ir pielīdzināmi pasakai. «Islandē dzīvo aptuveni 300 000 iedzīvotāju. Tas ir neticami.»

«Ja Vācija vai Anglijas neuzvarēs, tad Islande var gūt panākumu,» ļoti optimistiski uz turpmāko Pasaules kausu raugās Klops. «Tā būtu visu laiku lielākā sensācija sportā.»

Islande Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs pirmo reizi, kļūstot par valsti ar vismazāk iedzīvotājiem šā turnīra vēsturē, kas spējusi kvalificēties finālsacensībām. Islandes izlase līdz šim savu lielāko panākumu guva pirms diviem gadiem, kad Eiropas čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu