«Liepāja»/«Mogo» atspēlē divus vārtus un cīnās neizšķirti ar «Spartaku»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas ievadā «Liepājas»/«Mogo» piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas «Spartaku».

Līdz ar uzvaru liepājnieki izvirzījās virslīgas līderpozīcijā. Tiesa, tuvākā sekotājas «Ventspils» un RFS sestdien aizvadīs savstarpējo spēli.

Mača rezultātu 14.minūtē ar skaistu sitienu atklāja Artemijs Malejevs, bet jūrmalnieku uzbrukuma līderis Aleksejs Višņakovs izmantoja pretinieku nesaprašanos soda laukumā un papildināja savu gūto vārtu ražu, bumbu raidot vārtos četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām.

Kristers Tobers gan mājiniekiem neļāva pirmo puslaiku noslēgt ar divu vārtu pārsvaru, jo pēc neilga mirkļa atklāja liepājnieku gūto vārtu kontu, bumbu sitot vārtos pēc Artūra Karašauska stūra sitiena. Pašlaik 17 gadus vecajam Toberam tie bija pirme vārti virslīgā.

Otrā puslaika sākumā pieredzējušais Ģirts Karlsons pēc Karašauska izpildītas standartsituācijas panāca neizšķirtu, tomēr spēles turpinājumā neviena no komandām tā arī nespēja izraut uzvaru, mačam noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu.

Pirms spēles Liepājas klubs piecās cīņās bija ielaidis tikai divus vārtus, kas bija labākais rādītājs līgā. Tāpat «Liepāja»/«Mogo» un «Ventspils» joprojām ir vienīgās komandas, kas virslīgā šosezon nav zaudējušas nevienu spēli.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pēc šīs spēles pirmo vietu ieņem «Spartaka» pieredzējušais spēlētājs Višņakovs, kura kontā pieci precīzi sitieni, bet otrajā vietā ir «Liepājas»/«Mogo» līderis Karašausks ar četriem vārtiem.

Otru šodienas maču «Skonto» stadionā aizvada mājiniece «Riga» un «Valmiera Glass»/«Vidzemes augstskola» (ViA). Šo cīņu tiešraidē translē lietotnes «Schortcut» bezmaksas kanāls «Best4Sport TV Extra».

Kopvērtējuma vadībā ar 14 punktiem sešās spēlēs atrodas «Liepāja»/«Mogo», bet «Ventspils» ar 13 punktiem piecos mačos ir otrā. Tamēr punkts mazāk ir RFS. Ceturtajā vietā esošajam «Spartakam» ir desmit, bet «Riga» komandai ir seši punkti un piektā vieta. Vēl trīs punkti ir «Jelgavai», bet «Valmiera Glass»/«ViA» un «Metta»/«Latvijas Universitāte» izcīnījušas pa punktam.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu