ASV sankciju dēļ «Nike» lauž līgumu ar Irānas futbola izlasi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV sankciju dēļ sporta inventāra ražotāja «Nike» lauzusi līgumu ar Irānas futbola izlasi par ekipējuma, tostarp futbola buču, piegādi, pirmdien paziņoja kompānija.

«Nike» izplatītajā paziņojumā norādīts, ka kompānijai ir aizliegts piegādāt Irānas izlasei, kas gatavojas Pasaules kausa finālturnīram, jebkādu ekipējumu, jo tas ir pretrunā ar ASV noteiktajām sankcijām pret šo valsti.

Vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps 8.maijā paziņoja, ka ASV izstājas no 2015.gadā noslēgtās Irānas kodolvienošanās un atjauno visas sankcijas, kas Irānai iepriekš tika atceltas pēc vienošanās parakstīšanas.

«Nike» paziņojums ir pārsteidzis Irānas futbola izlases oficiālos pārstāvjus, kuri norādījuši, ka 2014.gadā, kad sankcijas arī bija spēkā, kompānija savu ekipējumu piegādāja.

Par šo situāciju sašutis bija arī Irānas izlases galvenais treneris Karloss Keirušs, norādot, ka nav pareizi, ja spēlētājiem nedēļu pirms turnīra ir jāmaina ekipējums.

Tiesa, Irānas izlases spēlētājiem nav liegts pašiem iegādāties sev vajadzīgo «Nike» ekipējumu.

Irānas izlase pirmo spēli Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīs piektdien pret Maroku, bet turpinājumā B apakšgrupā tiksies arī ar Spāniju un Portugāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu