Kalniņš karjeru turpinās «Jokerit» komandā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš savu karjeru turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Helsinku «Jokerit», paziņots somu komandas mājaslapā.

Kalniņš pēdējo divu sezonu laikā aizvadījis 72 spēles KHL čempionātā Rīgas «Dinamo» komandā, vidēji mačā atvairot 92,7% metienu un ielaižot 2,24 ripas.

«Jokerit» klubs līgumu ar 26 gadus veco latviešu vārtsargu noslēdzis uz vienu sezonu.
«Kalniņš KHL čempionātā ir spēlējis iepriekšējās divas sezonas un turpina progresēt. Viņš ir nosvērts un atlētisks vārtsargs, kurš ļoti labi lasa spēli. Redzam viņā potenciālu, lai «Jokerit» nokļūtu nākamajā līmenī,» sacīja kluba ģenerālmenedžeris Jarri Kurri.

Iepriekš karjerā Kalniņš pārstāvēja Latvijas klubu «Liepājas Metalurgs», kā arī trīs sezonas spēlēja divās dažādās komandās Ungārijā.

Kalniņš ir piedalījies trīs pasaules čempionātos, pārstāvot Latvijas izlasi 2015., 2016. un 2017. gadā. Tajos viņš aizvadījis tikai vienu spēli, debiju piedzīvojot pērn. Savukārt šogad viņš veselības likstu dēļ izlasē nespēlēja.

«Jokerit» komandā iepriekš spēlējuši trīs citi Latvijas hokejisti - Rodrigo Laviņš, Aigars Cipruss un Artūrs Kulda.

Aizvadītajā KHL sezonā Rietumu konferencē regulārajā čempionātā «Jokerit» izcīnīja trešo vietu, bet Gagarina kausā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur ar 2-4 piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu