ESPN: Jasikēvičs ticies ar NBA kluba «Raptors» vadību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/LETA

Ziemeļamerikas sporta medija ESPN Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Adrians Vojnarovskis ziņo, ka Jasikēvičam esot bijusi tikšanās ar «Raptors» kluba prezidentu Masai Užiri, kur apspriestas potenciālās sadarbības iespējas.

Užiri ar 42 gadus veco lietuviešu speciālistu esot tikušies Eiropā. Jasikēvičs kļuvis par galvenā trenera kandidātu, tādā veidā varētu aizstāt nesen atlaisto Dveinu Keisiju, kurš komandu vadīja kopš 2011. gada.

Kopš 2016. gada Jasikēvičs ir Kauņas «Žalgira» basketbola kluba galvenais treneris. Šosezon ULEB Eirolīgā «Žalgiris» izcīnīja 18 uzvaras, ieņemot sesto vietu regulārajā turnīrā. Kopā ar Lietuvas klubu tika sasniegts ULEB Eirolīgas pusfināls, kur gan nācās atzīt Stambulas «Fenerbache» pārākumu. Cīņā par trešo vietu tika uzveikts varenais Maskavas «CSKA». Jāpiemin, ka Lietuvas leģendārajam basketbola klubam ir viens no mazākajiem budžetiem Eirolīgā.

Šobrīd «Žalgiris» turpina cīņu par Lietuvas čempionu titulu. Leģendārais klubs jau ir ticis finālā, kur vēl gaida savus pretiniekus.

Šarūns Jasikēvičs savu spēlētāja karjeru noslēdza 2014. gadā, nospēlējot pēdējo sezonu tieši «Žalgiris» basketbola komandā. Savas karjeras laikā paspējis aizvadīt arī divas sezonas NBA, kur pārstāvējis Indianas «Pacers» un Goldensteitas «Warriors» komandas. «Warriors» komandā lietuviešu aizsargs spēlēja kopā ar bijušo latviešu basketbolistu Andri Biedriņu.

Savas spēlētāja karjeras laikā viņš 4 reizes kļuvis par Eirolīgas čempionu. 2005. gadā atzīts par Eirolīgas «Final Four» labāko spēlētāju. Ar Lietuvas nacionālo izlasi piedalījies četrās vasaras Olimpiskajās spēlēs, palīdzot komandai 2000.gadā izcīnīt bronzas medaļas. 2003. gadā tika izcīnītas zelta medaļas Eiropas čempionātā. Jasikēvičs Lietuvas basketbola izlasi pārstāvēja no 1997. līdz 2012. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu