Dzierkala pārstāvētā «Marlies» kļūst par AHL čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ketija Kočura

Latviešu uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Toronto «Marlies» komanda ceturtdien kļuva par Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempioni.

AHL izslēgšanas turnīra jeb Kaldera kausa finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē «Marlies» savā laukumā ar 6:1 (2:0, 0:0, 4:1) sagrāva Teksasas «Stars», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Toronto pilsētai šis ir pirmais profesionālā hokeja čempiontituls kopš 1967.gada, kad pie Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pēdējo reizi tika «Maple Leafs». Savukārt «Marlies» klubs pie Kaldera kausa ticis pirmo reizi vēsturē.

Ceturtdienas spēlē uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem iemeta Meisons Marčments un Andrēass Jūnsons, kurš kļuva arī par Kaldera kausa vērtīgāko hokejistu. Šā turnīra 16 spēlēs 23 gadus vecais zviedrs izcēlās ar desmit vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Pašlaik 21 gadu vecais Dzierkals līdzīgi kā iepriekšējās finālsērijas cīņās šajā spēlē nepiedalījās, lai arī sezonas beigās viņš atradās «Marlies» rīcībā, iepriekš būdams izsaukts Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL). Tiesa, viņš Kaldera kausā laukumā tā arī neizgāja.

Dzierkals šosezon laukumā bija četrās AHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Savukārt ECHL viņš regulārajā čempionātā 51 spēlē guva 15 vārtus, veica 21 rezultatīvu piespēli un tika pie lietderības koeficienta -2. Izslēgšanas turnīrā viņam septiņos mačos vieni vārti, divas rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderība.

Dzierkalu 2015.gada NHL draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto «Maple Leafs» komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja čempionātā viņš vēl nav debitējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu