FIFA Pasaules kausa rekordi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imago/WEREK/AP/Scanpix/TVNET

Jau šonedēļ sāksies viens no gaidītākajiem sporta notikumiem - FIFA Pasaules kauss futbolā. Lai labāk sagatavotos šim notikumam, Tvnet piedāvā iepazīties ar rekordiem, kuri tika sasniegti iepriekšējos finālturnīros.

 
Foto: AP/Scanpix

Visvairāk titulu

Brazīlija - 5 Pasaules kausi

Brazīlijas izlase ir tituliem bagātākā komanda. Tā ir uzvarējusi 5 no 20 līdzšinējiem Pasaules kausiem, taču pēdējais triumfs bija 2002. gadā. Šogad Vācijai ir visas iespējas panākt Brazīlijas komandu titulu skaita ziņā, jo šobrīd tā kopā ar Itālijas izlasi ir dalītā otrā vietā ar četriem tituliem katrai. Kā zināms, Itālija 2018. gada Pasaules kausam nekvalificējās.

 
Foto: TASS/Scanpix

Visvairāk sasniegto finālu

Vācija - 8 reizes

Vācijas komanda astoņas reizes ir piedalījusies Pasaules kausa finālā, uzvarot četras reizes. Jāpiemin, ka Vācijas izlase vēl 4 reizes ir finišējusi top3, iegūstot bronzas medaļas. Tātad kopumā 12 reizes komanda ir izcīnījusi medaļas Pasaules kausā.

 
Foto: Sputnik/LETA

Finālturnīru skaits

Brazīlija - 21 reizi

Brazīlijas komanda ir vienīgā komanda, kura ir piedalījusies visos FIFA Pasaules kausos, kopumā 21 reizi (ieskaitot šā gada finālturnīru). No 20 iepriekšējiem finālturnīriem Brazīlijas komanda 5 reizes ir izcīnījusi titulu.

 
Itālijas futbola izlase 1934. gada Pasaules kausa izcīņā
Itālijas futbola izlase 1934. gada Pasaules kausa izcīņā Foto: Topham Picturepoint/Scanpix

Uzvara divos finālturnīros pēc kārtas

Itālija un Brazīlija

Tikai divas komandas ir spējušas izcīnīt Pasaules kausu divos finālturnīros pēc kārtas - Itālija un Brazīlija. Itālija to paveica tālajā 1934. un 1938. gadā. Savukārt Brazīlija to paveica 1958. un 1962. gadā.

 
Foto: AP/Scanpix

Visgarākā pauze līdz atkārtotai titula izcīnīšanai

Itālija - 44 gadi (1938-1982)

Pēc sava otrā triumfa Pasaules kausā 1938. gadā Itālijas izlasei nācās gaidīt 44 gadus, lai atkal rokās varētu turēt trofeju. Itāliešiem bija iespēja šo pauzi samazināt, taču 1970. gada čempionāta finālā komanda zaudēja Brazīlijas izlasei, kuri izcīnīja savu trešo Pasaules kausu.

 
Foto: AP/Scanpix

Mājinieku sasniegumi

Tikai sešas reizes Pasaules kausa rīkotājiem ir izdevies izcīnīt titulu savu skatītāju priekšā

Komandas, kas ir spējušas to izdarīt, ir Urugvaja (1930), Itālija (1934), Anglija (1966), Vācija (1974), Argentīna (1978) un Francija (1998). Ir pagājuši tieši 20 gadi, kopš pēdējo reizi mājinieki spēja uzvarēt Pasaules kausā.

 
Foto: AFP/Scanpix

Debitantu panākumi

Čempioni - Urugvaja (1930) un Itālija (1934)

Trešā vieta - Portugāle (1966) un Horvātija (1998)

Pirmajos divos Pasaules kausos debitantiem izdevās izcīnīt arī titulu. Taču pēc 1934. gada labākais debitantu sasniegums ir Portugāles un Horvātijas izlases trešās vietas izcīnīšana. 2018. gada Pasaules kausā piedalīsies divas debitantes - Islande un Panama.

 
Foto: AP/Scanpix

Tituliem bagātākais spēlētājs

Pele - 3 Pasaules kausi

Pasaules futbola leģenda Pele ir trīskārtējs Pasaules kausa ieguvējs. Kopā ar Brazīlijas izlasi viņš triumfēja 1958., 1962. un 1970. gadā. Ar 12 gūtajiem vārtiem Pele ir piektais rezultatīvākais futbolists finālturnīru vēsturē.

 
Džanluidži Bufons
Džanluidži Bufons Foto: Marco Rosi/Scanpix

Visvairāk finālturnīru

Antonio Karvahals, Lotārs Mateuss, Džanluidži Bufons - 5 finālturnīri

Bijušais Meksikas izlases vārtsargs Karvahals savulaik piedalījās piecos finālturnīros, kļūstot par pirmo spēlētāju Pasaules kausa vēsturē, kuram to ir izdevies sasniegt. 1998. gadā viņam pievienojās vācietis Mateuss, kurš Vācijas izlasē piedalījies tikpat finālturnīros.

Itālijas izlases vārtsargs Bufons arī ir piedalījies piecos finālturnīros, taču 1998. gada finālturnīrā viņš nepiedalījās nevienā spēlē. 2018. gada Pasaules kauss kļūs par piekto finālturnīru Meksikas izlases spēlētājam Rafaelam Markesam. 39 gadus vecais futbolists Meksikas izlasi pārstāv kopš 1997. gada, kuru laikā ir aizvadījis 143 spēles.

 
Lotārs Mateuss
Lotārs Mateuss Foto: AP/Scanpix

Visvairāk aizvadīto spēļu

Lotārs Mateuss - 25 spēles

Bijušais Vācijas izlases futbolists kopā ar komandu ir piedalījies piecos finālturnīros. 25 aizvadītajās spēlēs Vācijas izlasei izdevās tikt pie 15 uzvarām un 6 neizšķirtiem, taču 4 reizes nācās piedzīvot zaudējumu. Piecos finālturnīros Mateuss kopā ir guvis 6 vārtus, palīdzot komandai izcīnīt 1990. gada Pasaules kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu