Ksavi Alonso: Pasaules kausā nav labākas komandas par Spāniju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Spānijas izlases futbolists Ksavi Alonso izteicies, ka gaidāmajā Pasaules kausā futbolā nav labākas komandas par Spāniju, intervijā FIFA mājaslapā izteicies Alonso.

«Es uzskatu viņus par galvenajiem favorītiem, jo šobrīd neredzu labāk nokomplektētu komandu par Spāniju,» intervijā atzina Alonso.

Pašlaik 36 gadus vecais Alonso atzina, ka pie favorītiem noteikti ir jāpiemin Vācija un Brazīlija. Alonso būtu pārsteigts, ja neredzētu Vāciju spēlējam pusfinālā. «Šīs trīs komandas ir pārākas par visām pārējām komandām, tad nāk Argentīna un Francija, taču varbūt mūs gaida pārsteigums?» sacīja Alonso.

Bijušais Spānijas izlases futbolists arī atzina, ka šā gada izlases komanda ir spējīga parādīt daudzpusīgāku futbolu, kā arī salīdzināja šo komandu ar Spānijas 2010. gada Pasaules kausa komandu, kura izcīnīja zelta medaļas.

«Uzskatu, ka šis Spānijas izlases modelis spēj parādīt daudzpusīgāku futbolu. Mūsu gadījumā, ja mēs nekontrolējām bumbu un nebijām tuvu soda laukumam, tad uzvarēt spēli bija daudz grūtāk,» izteicās Alonso.

Alonso arī atzina, ka lielu panākumu gūšanā ļoti svarīga ir komandas atmosfēra un savstarpējā saprašanās. Viņš uzskata, ka šā gada Spānijas izlasei šī komandas ķīmija ir laba, tieši tādēļ no komandas gaida lielus panākumus.

«Atmosfēra komandā ir svarīga, patīkami ir apzināties, ka visi cīnās cits par citu. Uzskatu, ka šā gada komandā valda laba atmosfēra. Liela nozīme ir veterāniem, kuri satur komandu kopā,» atzina Alonso.

Karjeras laikā Alonso pārstāvēja Spānijas izlasi trijos Pasaules kausa finālturnīros, palīdzot komandai 2010. gadā izcīnīt zelta medaļas. Kopumā viņš komandu pārstāvēja 11 gadus, kuru laikā aizvadīja 114 spēles, gūstot 16 vārtus.

Savu karjeru Spānijas izlasē Alonso beidza pēc 2014. gada Pasaules kausa, kur Spānija piedzīvoja fiasko, neizkļūstot no grupas. Savukārt savu spēlētāja karjeru Alonso beidza 2017. gadā, pēdējās trīs sezonas pārstāvot Vācijas klubu Minhenes «Bayern».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu