Ekskluzīvi: redzi pirmais, kā tiek būvēts «Simple Summer Session» skeitparks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET sniedz ekskluzīvu iespēju ieskatīties pirmajiem, kā tiek būvēts ekstrēmo sporta veidu sacensību «Simple Summer Session» skeitparks. Šis pasākums norisināsies 26. augustā pašā Rīgas sirdī - Brīvības pieminekļa laukumā. «Simple Session» tiek dēvēts par vienu no pasaulē grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem.

«Simple Summer Session» sacensībās savas prasmes demonstrēs pasaulē labākie BMX frīstaila sportisti. Ar prasmēm spēkosies 40 dalībnieki no 15 valstīm. Latviju pārstāvēs un par čempiona titulu cīnīsies 8 daudzsološākie pašmāju BMX frīstaila sportisti.

Lai īstenotu šāda mēroga sacensības, pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tiks uzstādīts 800 m2 liels skeitparks. Trases dizainu sagatavojis pasaulē vadošais skeitparku būvju arhitekts Nate Wessel no ASV. Viņš ir atbildīgs par skeitparku viedošanu tādiem pasākumiem kā slavenās XGames sacensības ASV un, protams, «Simple Session». Par konstrukciju celtniecību un uzstādīšanu atbildīgs latviešu uzņēmums, kurš attiecīgajā jomā izcīnījis pasaules mēroga atzinību - «Mind Work Ramps».

«Simple Summer Session» sacensības norisināsies divās BMX frīstaila disciplīnās – Park disciplīnā, kur raksturīgi riskanti un akrobātiski triki, kas izpildīti lielā amplitūdā, kā arī Street disciplīnā, kas īpaša ar ļoti tehniski sarežģītiem un virtuoziem trikiem. Kā šova elements paredzētas arī skeitborda «best trick» sacensības, kur savas prasmes demonstrēs pašmāju labākie skeitbordisti.

BMX Park disciplīnā Latviju pārstāvēs uzlecošā zvaigzne Tomass Grinbergs, kurš jau paspējis sevi pierādīt sīvā pasaules līmeņa profesionāļu konkurencē. Papildus ielūgumus Ghetto Games festivālā Ventspilī ieguva Dāvis Līcītis no Saldus, Ernests Zebolds un Viktors Kronbergs no Ventspils.

BMX Street disciplīnā īpašu ielūgumu bija pelnījis Eduards Zunda – slavenākais Latvijas BMX frīstaila profesionālis, kurš jau vairākus gadus tiek ierindots pasaules grandu elitē. Eduardam piebiedrosies tukumnieks Kristaps Reimanis, kurš jau pirms vairākiem mēnešiem sevi labi pierādīja Simple Session ziemas sacensībās Tallinā. Pašmāju dalībnieku sarakstu noslēdz jaunie talanti Aivars Justovičs un Mareks Kuhaļskis no Rīgas. Īpaši vērts izcelt Mareku Kuhaļski, kurš ir tikai 15 gadus jauns un jau startē vienā klasē ar pasaules līmeņa profesionāļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu