Tīms pirmo reizi karjerā sasniedz «French Open» finālu, kurā spēkosies pret titulēto Nadalu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrijas tenisists Dominiks Tīms piektdien guva uzvaru Francijas atklātā čempionāta pusfinālā un pirmo reizi karjerā sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra finālu, kurā viņš tiksies ar titulēto spāni Rafaelu Nadalu.

(Papildināts viss teksts.)

ATP vienspēļu rangā astotajā vietā esošais Tīms ar rezultātu 7-5, 7-6 (12:10), 6-1 pārspēja Itālijas tenisistu Marko Čekinato, kurš atrodas pasaules ranga 72. pozīcijā.

Pirmajā setā Tīms guva grūtu panākumu, jo tā vidusdaļā viņš zaudēja savu servi un nākamajā geimā nonāca iedzinējos ar 4-5. Tomēr pēc tam viņš atspēlējās, nobreikoja savu pretinieku un guva panākumu setā.

Otrajā setā austrietis guva uzvaru garā taibreikā, bet pēdējā setā neatstāja cerības Čekinato un svinēja panākumu gan izšķirošajā setā, gan arī visā spēlē.

Līdz ar to Tīms pirmo reizi karjerā sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra finālu. Iepriekš viņš divus gadus pēc kārtas apstājās «French Open» pusfinālā.

Tikmēr Čekinato uzrādīja savu visu laiku labāko sniegumu «Grand Slam» sacensībās, tiekot līdz pusfinālam. Ceļā līdz tam viņš uzveica tādus spēlētājus kā devītajā vietā esošo beļģi Dāvidu Gofēnu un savulaik ranga līderi, bet šobrīd 22. vietas īpašnieku Novaku Džokoviču no Serbijas.

Čekinato 2016. gadā tika diskvalificēts no tenisa par spēļu sarunāšanu un līdz šā gada «French Open» turnīram ne reizi nebija uzvarējis spēli «Grand Slam» sacensībās.

Savukārt otrā pusfināla mačā ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas ar rezultātu 6-4, 6-1, 6-2 apspēlēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš atrodas ATP ranga sestajā pozīcijā.

Visgrūtāk Nadalam veicās pirmajā setā, kad rezultāts ilgu laiku ritēja punkts punktā, taču priekšpēdējā geimā spānis izvirzījās vadībā ar 5-4, bet izšķirošajā izspēlē nobreikoja savu pretinieku un guva panākumu setā. Atlikušajos divos setos Nadals ne reizi nezaudēja savu servi un apliecināja savu dominanci uz māla seguma.

Argentīnas sportists del Porto tikai otro reizi karjerā iekļuva Francijas atklātā čempionāta pusfinālā, kamēr Nadalam tas bija jau 11. uznāciens sev parocīgajā māla seguma turnīra pusfinālā.

Nadala kontā ir 16 «Grand Slam» turnīru uzvaras, no kurām desmit izcīnītas tieši Francijā. Šajā turnīrā desmit finālos Nadals nav zaudējis ne reizi.

Pagājušajā gadā Francijas atklātā čempionāta finālā triumfēja Nadals, apspēlējot Stanu Vavrinku, bet 2016.gadā triumfēja Džokovičs, kurš uzveica britu Endiju Mareju.

Abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Aļona Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos, kamēr vīru turnīrā otrajā kārtā apstājās Ernests Gulbis.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu