Latvija pretendē uz pirmā Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta uzņemšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pieteikusies uzņemt pirmā UEFA Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīru, kas notiks 2019. gada septembrī.

Jaunieviestās sacensības pērn izziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomiteja, vienlaikus ieviešot vēl virkni izmaiņu Eiropas telpu futbola sacensībās, kas iekļauj telpu futbola Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem paplašināšanu līdz 16 komandām, Eiropas čempionāta ieviešanu arī sievietēm, kā arī UEFA «Futsal Cup» turnīra aizstāšanu ar UEFA telpu futbola Čempionu līgu.

Sākot ar 2019. gadu, Eiropas čempionāts U-19 telpu futbola izlasēm notiks reizi divos gados. Atkarībā no dalībnieku skaita atlases sacensības finālturnīram veidos priekšsacīkšu kārta (2019. gada janvāris) un pamatturnīra kārta (2019. gada marts), bet finālturnīrs ar astoņu labāko komandu dalību notiks 2019. gadā no 8. līdz 14. septembrim.

Līdz 25. jūlijam valstis, kas vēlas kandidēt uz finālturnīra rīkošanu, sagatavo visu nepieciešamo dokumentāciju un garantijas iesniegšanai UEFA, bet finālturnīra rīkotājus UEFA izpildkomiteja izvēlēsies 27. septembrī.

«Futbola pasaulē tas vairs nav nekāds jaunums, ka telpu futbola segments piedzīvo acīmredzamu izaugsmi gan no popularitātes un atspoguļošanas, gan no tajā iesaistīto jauniešu skaita viedokļa. Arī Latvijā telpu futbols gadu no gada sper attīstības soļus uz priekšu, kas ir iespējams, pateicoties telpu futbola klubu un treneru aktivitātei, apjomīgajam Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) darbam, LFF ieguldījumam telpu futbola speciālistu sagatavošanā, kā arī veiksmīgajai LFF un LTFA sadarbībai. Jau vairākkārt Latvija ir uzņēmusi nozīmīgus telpu futbola turnīrus gan izlasēm, gan klubiem, un pašlaik jūtamies gatavi spert nākamo soli, ar lielu atbildības izjūtu noliekot sevi visas Eiropas telpu futbola uzmanības centrā. Esam pārliecināti, ka varam parūpēties par visaugstākās kvalitātes turnīra uzņemšanu, nodrošinot komfortablus apstākļus gan komandām, gan līdzjutējiem. Tiekot pie šādas iespējas, varam veicināt jau tā jūtamo telpu futbola popularitātes izaugsmi Latvijā, kā arī pierādīt sevi Eiropas priekšā kā uzticamu, kvalitātē ieinteresētu un attīstīties kāru rīkotājvalsti,» pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Iepriekš interesi organizēt finālturnīru bez Latvijas paudusi arī Horvātija, Gruzija, Ungārija, Portugāle, Krievija un Ukraina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu