Kandavā aizvadīts pasaulē pirmā elektrokartingu čempionāta 1.posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.maijā, līdz ar kartingu sacensību sezonas atklāšanu «Kandavas novada domes kauss» sacensībās, svinīgi atklāts arī pasaulē pirmais čempionāts elektriskajiem kartingiem. LMT Autosporta Akadēmijai (LMT AA) izdevies radīt unikālu projektu ne vien Latvijā un Eiropā, bet arī pasaulē.

Svinīgajā sacensību atklāšanā komandas, sportistus un skatītājus sveica Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, Latvijas Republikas Satiksmes ministrs Uldis Augulis, Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisijas vadītājs Valdis Brutāns un LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs. Šis ir vēsturisks mirklis gan Latvijas, gan pasaules mērogā, un ir ļoti patīkami būt pirmajiem pasaulē. Tas ir mirklis, kur sports satiekas ar mūsdienu tehnoloģijām, kas ir autobūves un autosporta nākotne.

Foto: Mārtiņš Jankovskis

«Patiess prieks būt klāt un atklāt to, kas pirmo reizi notiek pasaulē. Pirms laika arī FIA prezidentu Žanu Todu iepazīstinājām ar šiem kartingiem un viņš LMT Autosporta Akadēmijas radīto projektu novērtēja kā unikālu. Novēlu, lai viss izdodas un turpina sekmīgi attīstīties. Veiksmi sportistiem arī turpmāk!» Satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Pirmajā Latvijas čempionāta posmā viss goda pjedestāls kurzemniekiem – trešajā vietā Tomass Grintāls (PIKC Ventspils), otrais Arnis Dreimanis (Liepājas Valsts tehnikums), savukārt pārliecinošu uzvaru pirmajā posmā izcīnīja Ričards Irbe (Saldus BJC).

Foto: Mārtiņš Jankovskis

Ričards Irbe, Saldus BJC elektrokartingu komandas pilots: «Daudz laika veltījām tehnikas izpratnei. Vēl piektdienas vakarā kaut kas nebija kā nākas, un mehāniķis veltīja garas stundas, lai izprastu problēmu cēloni. Pirms sestdienas viņš bija gulējis vien trīs stundas. Šīs bija manas pirmās kartingu sacensības. Iepriekš esmu braucis ar kvadraciklu, tādēļ sacensību noskaņa man nav sveša, bet šis ir savādāk. Tā kā man ir maza pieredze, bija skaidrs, ka startā jābūt pirmajam, tad ir iespējas. Prieks, ka esmu uzstādījis arī ātrāko apļa laiku savā klasē. Liels paldies Kandavas kartodromam, kas uz sacensībām man aizdeva ķiveri.»

«Pēdējā nedēļa bijusi uztraukumu pilna, lai uz starta līnijas nostātos visi elektrokartingi. Tā bija liela atbildība, kas rezultējās ar gandarījuma sajūtu. Jau pirms sacensībām esam veikuši lielu progresu programmatūrā. Šis projekts tagad tikai ir sācies, un tam būs liels progress sezonas gaitā. No šiem pašiem elektrokartingiem sagaidāms pavisam cits ātrums trasē,» stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

Foto: Mārtiņš Jankovskis

«Tehnoloģiski iespējas ir plašas, programmatūras visiem elektrokartingiem šobrīd ir vienādas, var redzēt, kuras komandas ir īpaši iedziļinājušās un veltījušas laiku, lai iepazītu elektrificētos spēkratus. Domāju, ka pirmais posms ir izdevies, bet ir zināmas vietas, ko nepieciešams uzlabot. Līdz nākamajam sacensību posmam gandrīz mēnesis – strādāsim,» - tā Artis Daugins, Blue Shock Race vadītājs.

Latvijas elektrokartingu čempionātā (EKČ) paredzēti seši posmi, no kuriem pirmais aizvadīts Kandavā, otrais būs 26.maijā Madonā, trešais – 9.jūnijā Smiltenē, ceturtais – 28.jūlijā Kandavā, bet savukārt piektais - 25.augustā SK 333, Ropažos. Noslēguma posms būs 29.septembrī Jelgavā.

Foto: Mārtiņš Jankovskis

Latvijas EKČ ietvaros savu dalību jau apstiprinājušas komandas no Rīgas Tehniskās koledžas, Saldus BJC, Aizkraukles PVS, Siguldas novada jaunrades centra «Motodarbnīca», Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības, Malnavas koledžas, Liepājas Valsts tehnikuma, Smiltenes tehnikuma un Ventspils tehnikuma. Ar vienu gokartu katrā posmā startēs arī LMT Autosporta Akadēmija, un pirmajā posmā kartinga pilots bija pazīstamais motofrīstaila meistars Mārtiņš Aleksandrovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu