Latvijas futbola izlase FIFA rangā pakāpjas par desmit pozīcijām uz 129. vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas vīriešu futbola izlase, kura otrdien ceturto gadu pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu, jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, pakāpusies par desmit pozīcijām augstāk uz 129. vietu.

Latvijas izlases futbolisti jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā triumfēja tradicionālajā Baltijas kausa izcīņā, mājās ar 1:0 uzvarot Igauniju, bet viesos otrdien nospēlējot neizšķirti 1:1 ar Lietuvu.

Pie Baltijas kausa Latvijas izlase tika ceturto gadu pēc kārtas un 13. reizi turnīra vēsturē, kas ir šo sacensību rekords.

Jaunākajā rangā Latvijas izlasei klāt nākuši 13 punkti, kas ļāva pakāpties desmit pozīcijas augstāk, šobrīd komandas rēķinā esot 230 ranga punktiem.

Tikmēr Igaunija rangā zaudējusi vienu pozīciju un ir 94. vietā, bet Lietuva pakāpusies septiņas vietas augstāk uz 126. pozīciju. Jāpiebilst, ka pirms sešiem mēnešiem Lietuva ar 149. vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Latvijas izlase sestdien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Azerbaidžānu, kura rangā atrodas 105. vietā, pakāpjoties par 21 pozīciju augstāk. Zīmīgi, ka Azerbaidžāna kopš 17. maija, kad tika publicēts iepriekšējais FIFA rangs, veikusi lielāko lēcienu uz augšu starp visām rangā esošajām komandām.

Kopš pērnā novembra Latvijas izlase allaž rangā atradās 131. vai 132. pozīcijā, bet pirms tam septembra rangā Latvijas izlase piedzīvoja kritumu par 17 vietām un nokrita līdz rekordzemajai 148. pozīcijai, bet oktobrī atguva uzreiz 19 vietas. Pēc marta Latvijas futbola izlase rangā par astoņām vietām atkāpās uz 139. pozīciju, bet tagad atkal ir tikusi augstāk.

Virs Latvijas rangā tagad atrodas Sudāna, bet zem - Turkmenistāna.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā.

Šis ir pēdējais FIFA rangs pirms Pasaules kausa finālturnīra, kas jau nākamnedēļ sāksies Krievijā. Vadošo desmitniekā notikusi viena izmaiņa, Polijai no desmitās vietas pakāpjoties uz astoto, bet divas pozīcijas zaudējusi Spānija, kura nu noslēdz desmitnieku.

Līderes godu devīto mēnesi pēc kārtas saglabājusi pasaules čempione Vācija, kurai seko Brazīlija. Trešā ir Beļģija, kas apsteidz Eiropas čempioni Portugāli, kā arī Argentīnu.

Tālāk seko Šveice un Francija, astoto vietu ieņem Polija, devītā ir Čīle, bet pirmo desmitnieku noslēdz Spānija.

Vislielākais kāpums, par 21 vietu uz 105. pozīciju, izdevies Azerbaidžānai, bet vislielākais kritums, par 18 vietām uz 182. pozīciju, piemeklējis Gajānu.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts jau pēc Pasaules kausa finālturnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu