Rugins: Spēlē pret Azerbaidžānu bija sakrājies nogurums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas futbola izlases spēlētājiem mačā pret Azerbaidžānu bija sakrājies nogurums, taču tas nevar būt attaisnojums zaudētā mačā, pēc spēles izteicās pussargs Ritvars Rugins.

Latvijas futbola izlase sestdien pārbaudes spēlē Daugavas stadionā ar 1:3 (0:1) piekāpās Azerbaidžānai, piedzīvojot pirmo zaudējumu somu speciālista Miksu Pātelainena vadībā. Savukārt centra pussargs Rugins bija viens no retajiem Latvijas valstsvienības futbolistiem, kurš laukumā izgāja gan abās Baltijas kausa spēlēs, gan pārbaudes cīņā pret Azerbaidžānu.

«Protams, ir pārsteigums, ka biju viens no trim spēlētājiem, kurš visos trīs mačos izgāja pamatsastāvā, taču spēlē tie, kuri treniņos cenšas un parāda labu attieksmi,» žurnālistiem pēc mača pauda Rugins. «Treneris nav skaidrojis, kādēļ viņš visās spēlēs uzticējās man. Treniņos strādāju ar maksimālu atdevi un varbūt tādēļ tiku pie spēles laika visos mačos. Centos izdarīt uz laukuma visu, lai komanda uzvarētu, bet sanāca tā, kā sanāca.»
Rugins izteicās, ka komandai bija sakrājies nogurums, taču tas nevarot būt attaisnojums. «Treniņnometne ilga 12 dienas un bija nogurums, taču tas nav attaisnojums, jo uz laukuma ir jāiet un jādara viss, ko vari.»

«Azerbaidžāna bija labāka nekā Lietuva un Igaunija, jo viņi spēlēja ļoti cieši un neļāva mums «elpot». Daudz kļūdījāmies arī paši, un bija grūti. Azerbaidžāna mūs pirms spēles bija labi analizējusi un redzēja, kā mēs spēlējam, kā arī neatļāva demonstrēt savu futbolu,» sacīja Rugins, kurš atklāja, ka Pātelainens pēc spēles ģērbtuvēs bijis dusmīgs un veltījis spēlētājiem skarbus vārdus.

«Šī spēle ir jāanalizē, taču UEFA Nāciju līgā būs jācīnās,» turpināja Rugins. «Domāju, ka Latvijas futbolā ir ienācis kaut kas jauns, un, manuprāt, turpinājums būs pozitīvs. Aizvadītajos mačos varētu teikt, ka labi aizvadījām četrus puslaikus.»

Rugins šobrīd pārstāv Latvijas «SynotTip» futbola virslīgas komandu «Ventspils», kas turnīra kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā.

Nākamais Latvijas izlases sasaukums būs pirms septembra UEFA Nāciju līgas spēlēm, kad gaidāmas tikšanās ar Andoru un Gruziju.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas futbola izlase ceturto gadu pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu