Tērvetes pasaku mežā pulcējas rekordskaits Stirnu buku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto (Mareks Gaļinovskis / FotoManLV)

Izejot uz starta gandrīz 4300 dalībniekiem, Latvijas valsts mežu Tērvetes dabas parkā startējusi ainaviskā taku skriešanas seriāla Stirnu buks 2018. gada sezona. Interesanti, ka trasē varēja sastapt gan Latvijas olimpiešus un elites skrējējus, gan arī pazīstamus skatuves māksliniekus - aktieri Andri Keišu, dziedātājas Lindu Leen, Aija Andrejevu, mūziķi Jāni Aišpuru un daudz, daudz citus smaidīgus veselīga dzīvesveida cienītājus, kuri izcili skaisto dienu bija nolēmuši izbaudīt plaukstošajās Zemgales meža takās, TVNET informēja sacensību organizatori.

«Nekad neticētu, ja skolas gados man teiktu, ka labprātīgi skriešu sacensībās!» pēc finiša Linda Leen rakstīja «Instagram» kontā. «Galvenais bija spert pirmo soli!» slavenā dziedātāja dalās iedvesmojošā pieredzē.

Savukārt Aija Andrejeva var lepoties ar pieveiktu Zaķa distanci, kuras otrā puse bija stipri izaicinoša. «Es esmu Stirnu buks – 11 km ar astīti!» priecājās roķīgā dziedātāja.

Es esmu #stirnubuks - 11 km ar astīti! #prieks #gatavojos #medocmarathon ?

A post shared by Aija Andrejeva (@aija_andrejeva) on

Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs Stirnu bukam atrakstīja pateicību. Par spīti nervus kutinošajiem pauguriem, mākslinieka ģimene pēc veiktas Vāveres trases (6km) ar prieku ierakstījusies Stirnu buka ciltī: «Labā ziņa ir, ka dēls pieveica distanci! Neskatoties uz asarām Tērvetes mežā, gatavs Zilo kalnu posmam,» Andris atklāja, ka puikam āķis lūpā.

Visgrūtākajā Lūša distancē (29 km) triumfēja Anatolijs Macuks (2:02:34). Krustpilietis par trīs minūtēm apsteidza Jāni Kūmu, par piecām – pērnās sezonas čempionu Uldi Kļaviņu. Jāatzīmē, pirmais trijnieks finišā bija ievērojami atrāvies no pārējiem «lūšiem». Dāmu konkurencē cīņa par pirmo trijnieku bija vēl sīvāka, goda pjedestāla laureātēm finišējot minūtes robežās. Izturīgākā šajā cīņā izrādījās rīdziniece Vita Devjatņikova (2:38:14), kura par pusminūti apsteidza Jekaterinu Sokunovu, 3. vietā – divkārtēja čempione Laura Čakle no Ventspils.

Buka distancē (22,5 km) ātrākais bija 2015. gada sezonas čempions Kristaps Bērziņš (1:32:00). Kuldīdznieks ar drošu pārsvaru aiz muguras atstāja Jevgēņiju Turkinu un Daini Limanānu. Dāmu konkurencē neapturama bija olimpiete Ilona Marhele (1:15:14). Alūksniete par četrām minūtēm apsteidza vēsturisko pirmo Āžu kalna Stirnu buks’2014 sacensību uzvarētāju Karīnu Helmani-Soročenkovu no Tukuma, 3.vietā – Kitija Valtere.

Dinamiskajā Zaķa distancē (10,7 km) «ārpus konkurences» bija Andris Ronimoiss. Latvijas labākais taku skrējējs trasi izskrēja 42 minūtēs un 35 sekundēs, attiecīgi 2. un 3. vietas izcīnījušos Kristapu Vēju Āboliņu un Jāni Mežielu pārspējot par pusotru un divām minūtēm. Dāmu ieskaitē uzvaru svinēja mājiniece Līga Girgensone (50:41), kura par vairāk nekā minūti apsteidza tuvākās sekotājas Elīnu Kārkliņu un Gundegu Heidingeri. Ceram arī uz drīzu Līgas brāļa – sīkstā Jāņa Girgensona – debiju Stirnu bukā!

GO! Kalnu karaļa sprinta etapā ātrākais bija talsinieks Jānis Šnoriņš, kurš stāvajā virsotnē uzšāvās 51 sekundē. Karlnu karalienes godā Gunta Blūmiņa – viņa ar izaicinošo virsotni tika galā minūtē un 10 sekundēs. Bravo!

Vāveres trasi (6 km), kurā sacenšas arī Skolu čempionāta pārstāvji, visātrāk starp kungiem veica rīdzinieks Aigars Feteris (21:16), bet dāmām – Simona Birkenberga (26:24) no Saldus.

LVM skolu čempionātā jauniešiem viskuplāk šoreiz bija pārstāvēta Jelgavas 4.vidusskola ar 106 dalībniekiem. Engures vidusskola ar 76 skolēniem – 2.vietā, Tukuma 2. vidusskola ar 42 skolēniem – 3., Zemgales vidusskola ar 34 skolēniem – 4.vietā, savukārt Smārdes pamatskola ar 27 dalībniekiem ielauzusies pirmajā pieciniekā, godpilno vietu dalot ar Aizputes vidusskolu un Mežinieku pamatskolu. Patīkams pārsteigums! Atgādinām, skolu čempionāta kopvērtējumā uzvarētājus nosaka pēc skolēnu skaita, kas pārstāv savas izglītības iestādes komandu.

Jau 5.maijā Zilajos kalnos līdz ar svaigām priežu sila vēsmām risināsies Stirnu buka 2. posms. Ogrēnieši vēlas sasniegt jaunu apmeklētības rekordu, tādēļ šoreiz Zilajos kalnos trases līkumos citādāk nekā pērn, turklāt sacensību centrs pārcelts uz vietu ar vēsturisku auru. Uh… Te būs, ko pasvīst! Informācija sekos… Gaidām tevi Stirnu buka ciltī jau 5.maijā Ogrē!!!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu