Pātelainens: Mentāli nebijām gatavi spēlei pret Azerbaidžānu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlase nebija mentāli gatava sestdienas pārbaudes mačam pret Azerbaidžānu, tādējādi piedzīvojot zaudējumu, pauda komandas galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Latvijas futbola izlase sestdien pārbaudes spēlē Daugavas stadionā ar 1:3 (0:1) piekāpās Azerbaidžānai, piedzīvojot pirmo zaudējumu Pātelainena vadībā.

«Neesam apmierināti ar spēles iznākumu. Pirmās divas spēles pret Igauniju un Lietuvu bija labas un cerēju, ka beigsim šo treniņnometni un spēļu ciklu pozitīvi, taču viss sagriezās otrādi. Cerējām, ka aizvadīsim cīņu pret Azerbaidžānu tādā pašā līmenī - pirms tam gatavojāmies, strādājām ar spēlētājiem, taču šoreiz ne viss izdevās kā plānots,» atzina somu speciālists, kurš līdz ar to noslēdzis pirmo treniņnometni ar izlasi.

«Visa komanda ir vainīga, ka neizdevās uzvarēt. Spēlētāji un treneri nenostrādāja nepieciešamajā līmenī. Nevaram atļauties būt mentāli vāji. Visiem ir jāpaskatās spogulī un jāpajautā, cik gatavi esam spēlēt. Šādā trīs spēļu ciklā ir risks būt fiziski un mentāli vājākiem, taču tas nav attaisnojumus. Man šī ir viela pārdomām un darīsim visu, lai tas vairs neatkārtotos,» apņēmīgs bija Pātelainens.

Savā pirmajā Baltijas kausa spēlē Latvija, galvenā trenera amatā debitējot Pātelainenam, atjaunotajā Daugavas stadionā pirms nedēļas ar 1:0 uzvarēja Igauniju, savukārt otrajā spēlē Latvija cīnījās neizšķirti 1:1 pret Lietuvu, komandai ceturto gadu pēc kārtas iegūstot Baltijas kausu.

«Grūti salīdzināt Azerbaidžānu ar Lietuvu un Igauniju. Analizējām Azerbaidžānas izlasi un spēlētāji zināja, ka šī komanda ir bīstama. Viņiem ir prasmīgi spēlētāji, kuri var spēlēt labi,» uzsvēra Pātelainens. «Šodien nebijām pat tuvu tam līmenim, kādu rādījām pirmajos mačos, tādēļ ir grūti sacīt, kura no līdzšinējām pretiniecēm bija labāka. Mentāli nebijām gatavi spēlei pret Azerbaidžānu.»

Pātelainens sacīja, ka sestdienas cīņā, salīdzinot ar mačiem pret Igauniju un Lietuvu, taktika netika būtiski mainīta, turklāt viņš nedomā, ka Azerbaidžāna uzvarējusi savas taktiskās shēmas dēļ.

«Pretinieki bija labāki gan mentāli, gan fiziski, biežāk uzvarēja divcīņās un rādīja labāku sniegumu. Mūsu uzbrucēji netika pietiekami labi apgādāti ar epizodēm. Nevaram pieļaut, ka būsim mentāli vāji arī turpmāk. Otri un trešie zaudētie vārti bija nepieņemami, tomēr kopumā visu izteica psiholoģiskā sagatavotība,» pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Sestdien debiju Latvijas izlases vārtos piedzīvoja Jūrmalas «Spartaka» vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, kurš gan demonstrēja nepārliecinošu sniegumu un pieļāva rupju kļūdu otrajos zaudētajos vārtos, kad pretinieki viņam atņēma bumbu.

«No šīs spēles paņemsim gan pozitīvās, gan negatīvās lietas. Negatīvās centīsimies labot, bet pozitīvās ceram paņemt līdzi turpmāk. Tā nav kļūda, ka Latvijas izlase atrodas tur, kur tā atrodas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā. Tam ir iemesls un centīsimies nākotnē to labot,» apņēmīgs bija Pātelainens.

«Šodien aizsardzība nenospēlēja tā kā nepieciešams un tika pieļautas kļūdas, un arī uzbrucēji varēja aizvadīt labāku spēli. Pārāk viegli zaudējām bumbas, tāpat arī spēlētāji nekustējās tik labi kā iepriekš. Zaudējām spēles pavedienu un Azerbaidžānas spēlētāji uzvarēja teju katrā divcīņā,» negatīvās lietas Latvijas izlases spēlē uzskaitīja tās galvenais treneris.

Pātelainens gan atzina, ka dažās laukuma pozīcijās viņam nav lielas izvēles iespējas, kamēr citās ir gana daudz kandidātu uz vienu pozīciju.

«Ticu, ka sastāvs ir pietiekami spēcīgs, taču mums ir daudz darāmā, lai uzlabotu sniegumu. Šī ir mūsu pirmā nometne un vēlos attīstīt gan spēlētājus, gan komandu. Vēlos, lai viņi ir gan individuāli spēcīgi, gan arī spēcīgi kā komanda. Visiem futbolistiem treniņos ir lieliska attieksme. Teicu viņiem, ka man ir lepnums strādāt ar viņiem. Cenšamies ar spēlētājiem saprasties arvien labāk un izprast, kādās pozīcijās katram labāk spēlēt. Attīstības process ir sācies,» izteicās speciālists.

Soms arī sacīja, ka izlases treneri vēlējušies, lai šajās trīs spēlēs katrs futbolists tiek pie spēles laika un iespējas sevi apliecināt.

Nākamais Latvijas izlases sasaukums būs pirms septembrī gaidāmajām UEFA Nāciju līgas spēlēm, kad gaidāmas tikšanās ar Andoru un Gruziju.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu