Krastiņa: Treneri vēlas, lai spēlējam ātru basketbolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases treneri vēlas, lai valstsvienība spēlētu ātru basketbolu, aģentūrai LETA atklāja aizsardzības pozīcijas spēlētāja Ieva Krastiņa.

Latvijas izlases basketbolistes pašlaik sākušas gatavošanos svētdien paredzētajai labdarības spēlei pret Somijas valstsvienību, kas notiks sporta namā «Daugava».

«Vakar tikai sākām treniņus divas reizes dienā. Pirms tam trenējāmies divreiz nedēļā, un skaidrs, ka treneri pagaidām nedod lielas slodzes, citādi līdz svētdienai vairs nevarētu pavilkt kājas,» pēc pirmdienas rīta treniņa sacīja Krastiņa. «Šodienas treniņš bija mierīgāks un strādājām pie metienu izpildes, bet vakarā spēlēsim pieci pret pieci.
«Man patika, ka jau visu maiju treniņi bija divreiz nedēļā, kur akcents tika likts uz tehniku un individuālām lietām bez kontakta spēles, lai kaut cik uzturētu sevi formā,» pauda «TTT Rīga» basketboliste. «Šobrīd trenējam taktiskos risinājumus un kombinācijas, kuras vajadzētu iegaumēt līdz Somijas spēlei un kuras varētu izmantot arī pēc tam.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) sadarbībā ar krūts vēža pacientu atbalsta biedrību «VITA» jau astoto gadu pēc kārtas organizē kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!». Tās ietvaros svētdien notiks aktivitātes pie Brīvības pieminekļa, Rozā lentītes gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!» un valstsvienības spēle pret Somiju.

Krastiņa atzina, ka gaidāmā pārbaudes spēle būs kā atspēriena punkts turpmākajam Latvijas izlases gatavošanās procesam.

Spēle pret Somiju būs paredzēta, lai mēs ieskrietos un pārbaudītu tuvākās rezerves. Treneri kopumā vēlas, lai šajā ciklā demonstrējam ātru spēli un daudz nedomājam par lēnām kombinācijām. Saņemot bumbu, visām spēlētājām jau jādodas uz priekšu, nodrošinot ātras pārejas.

Pēc mača ar Somiju būs noslēgusies Latvijas izlases nedēļu ilgā jūnija treniņnometne. Pēc vasaras atvaļinājuma 6.augustā treniņnometnē pulcēsies 16 spēlētājas. Gatavošanās posmā sieviešu valstsvienība aizvadīs desmit pārbaudes mačus ar elites klases komandām, tai skaitā piecas spēles Rīgā.

Savukārt aizvadīto sezonu «TTT Rīga» sastāvā Krastiņa nevērtēja kā veiksmīgu. «Ir nedaudz vilšanās un nav gandarījuma, jo gan Eirokausos, kur izstājāmies pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, gan Austrumeiropas līgā, kur zaudējām finālā, nesasniedzām iecerēto.» Krastiņa atklāja, ka pēc šiem abiem turnīriem spēlētājai radās problēmas atrast motivāciju Latvijas čempionāta finālsērijā. «Zinājām, ka esam favorītes, un spēlējām ar pārāk lielu pārliecību. Tā, protams, nevajadzētu būt, jo nedrīkst šķirot spēles un katrā ir jāatdod maksimālie spēki.»

Pērn Eiropas čempionātā Mārtiņa Zībarta vadītā Latvijas izlase izcīnīja sesto vietu, iegūstot ceļazīmi uz Pasaules kausu. Tā kā Eiropas čempionāta pirmajā piecniekā iekļuva arī Pasaules kausa finālturnīra rīkotājvalsts Spānija, pie ceļazīmes tika arī sestā spēcīgākā kontinenta valstsvienība. Mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu Eiropas čempionātā latvietes dramatiskā cīņā ar 68:67 uzvarēja Itāliju un iekļuva pirmajā sešiniekā, tiekot arī pie ceļazīmes uz Pasaules kausu.

Galvenajam trenerim Zībartam turpinās palīdzēt Aigars Nerips, kā arī valstsvienības štābam pievienosies Guntis Endzels.

Gatavošanās Pasaules kausa izcīņai sāksies 6.augustā, bet no 17. līdz 19. augustam Rīgā «Elektrum» Olimpiskajā sporta centrā notiks pārbaudes turnīrs, kurā Latvijas komanda cīnīsies ar Zviedrijas, Krievijas un Ukrainas komandām.

Augusta un septembra mijā Latvijas valstsvienība piedalīsies pārbaudes turnīrā Spānijas pilsētā Valensijā. Pusfinālā paredzēta spēle ar Eiropas vicečempionēm Francijas basketbolistēm. Atkarībā no rezultāta, otrajā dienā būs jāspēlē ar Eiropas čempionvienību Spāniju vai bronzas ieguvējām Beļģijas basketbolistēm.

No 7. līdz 9. septembrim trīs komandu turnīrā Parīzē Latvijas izlases pretinieces būs Francijas un Austrālijas basketbolistes. Savukārt 14. un 15. septembrī Latvija Rīgā spēlēs ar 2017.gada Eiropas čempionāta ceturto labāko komandu Grieķijas izlasi.

Divas dienas pirms Pasaules kausa izcīņas turnīra Tenerifē Latvijas komanda spēlēs ar FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas basketbolistes spēkosies ar Ķīnu, Senegālu un planētas titulētāko izlasi ASV.

Pasaules kausa izcīņā no 22. līdz 30.septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika.

Iepriekšējās divās Pasaules kausa izcīņās triumfēja ASV.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu