Cīkstoņi Jurčenko, Zvirbulis un Lagodskis nespēj kvalificēties Rio olimpiādei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas brīvā stila cīkstoņi Alberts Jurčenko, Armands Zvirbulis un Imants Lagodskis svētdien nespēja iekļūt pirmajā trijniekā Mongolijā notiekošajā pirmajā pasaules olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, tādējādi arī šajās sacensībās neizmantoja iespēju kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Vislabāko sniegumu no Latvijas sportistiem parādīja Jurčenko, kurš, startējot svara kategorijā līdz 74 kilogramiem, aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet zaudēja gandarījuma turnīra pusfinālā par bronzas godalgu.

Sacensību pirmajā kārtā Jurčenko cīņas gaitā panāca 10:0, tādējādi savu pretinieku Mihalu Dubu no Slovākijas uzvarot priekšlaicīgi. Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas sportistam stājās pretī meksikānis Kristians Floress, kurš arī tika uzveikts priekšlaicīgi ar rezultātu 12:1.

Ceturtdaļfinālā Jurčenko ar 0:9 piekāpās turkam Soneram Demirtam, kurš vēlāk sasniedza sacensību finālu, tādēļ Latvijas pārstāvim bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā par vietu bronzas finālā, kur norit izšķirošā cīņa par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Gandarījuma turnīra pusfinālā Jurčenko sīvā cīņā ar 7:10 piekāpās Tadžikistānas sportistam Gamidam Džalilovam.

Tikmēr svara kategorijā līdz 86 kilogramiem Zvirbulis pirmajā kārtā priekšlaicīgi ar 0:10 piekāpās korejietim Gvankukam Kimam. Savukārt Lagodskim, kurš startē svara kategorijā līdz 97 kilogramiem, pirmā kārta bija brīva, bet astotdaļfinālā viņš ar 2:5 piedzīvoja zaudējumu baltkrievam Aljaksandram Huštinam. Abi Latvijas sportistu pretinieki zaudēja sacensību nākamajās kārtā, tādējādi Zvirbulim un Lagodskim nebija iespējas cīnīties gandarījuma turnīrā.

Jau vēstīts, ka Latvijas brīvā stila cīkstone Laura Skujiņa sestdien apstājās turnīra ceturtdaļfinālā, tādējādi arī šajās sacensībās neizmantoja iespēju kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Svara kategorijā līdz 69 kilogramiem Skujiņa vispirms kvalifikācijas kārtā ar 6:0 droši uzveica šī gada Eiropas U-23 vicečempioni Martinu Keincu no Austrijas, bet ceturtdaļfinālā ar 2:3 zaudēja potenciāli vājākajai baltkrievietei Jevgeņijai Andeičikovai.

Tā kā Andeičikova turpinājumā zaudēja pusfinālā, Skujiņa neieguva iespēju piedalīties gandarījuma turnīrā, tomēr tas neko nebūtu mainījies, jo pie olimpiskajām ceļazīmēm tika vien abas sacensību finālistes - Ilana Kratiša no Izraēlas un venecuēliete Marija Hosē Akosta.

Kā zināms, Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs pirms nedēļas notika Serbija un tajā Skujiņa arī guva vienu uzvaru, kas toreiz nozīmēja iekļūšanu pusfinālā, bet tajā tika zaudēts Eiropas U-23 čempionei Busi Tosunai no Turcijas.

Tagad Latvijas cīkstoņiem atlikusi vēl viena iespēja kvalificēties Riodežaneiro Olimpiādei - no 6. līdz 8.maijam Turcijā risināsies otrais pasaules olimpiskais kvalifikācijas turnīrs.

Kā zināms, pašlaik olimpiskajām spēlēm kvalificējusies vienīgi Anastasija Grigorjeva, kura ceļazīmi nopelnīja par piekto vietu pērnā gada pasaules meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu