Latvijas handbola izlase uzzinājusi EČ kvalifikācijas pretiniekus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar Slovēnijas, Nīderlandes un Igaunijas komandām, noskaidrojās ceturtdien veiktajā izlozē.

Slovēnijas valstsvienība pērn pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, kamēr pēdējā laikā kontinenta meistarsacīkstēs tai nav klājies tik sekmīgi. Tiesa, 2004.gadā tā kļuva par Eiropas vicečempioni. Tikmēr Nīderlandes izlase Eiropas čempionātos vēl nav spēlējusi.

Arī Igaunija ne pasaules, ne Eiropas čempionātiem vēl nav kvalificējusies.

Latvijas izlase pret Slovēniju spēlēja jau 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, ciešot zaudējumus abās spēlēs, turklāt neveiksmes abos mačos pret Nīderlandi tika piedzīvotas arī 2018.gada kontinenta meistarsacīkšu atlasē.

Savukārt Igaunijas valstsvienība regulāri spēlē Rīgas domes kausā, iepriekšējā gadu mijā Latvijai gūstot uzvaru ar 25:22.

Latvijas valstsvienība izlozē bija ievietota trešajā grozā.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Šī būs plašākā Eiropas čempionāta atlase vēsturē un tā sāksies oktobrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Kontinenta meistarsacīkstēm jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases, bet iepriekš bija 16.

Šogad par Eiropas čempioniem tika kronēta Spānijas izlase, kas finālā pieveica Zviedriju, bet trešā bija Francija. Tikmēr Latvija finālturnīrā neiekļuva, turklāt tai atlases turnīrs bija ļoti neveiksmīgs, jo tika ciesti zaudējumi visās sešās spēlēs.

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā vēl ne reizi nav piedalījusies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu