SOK prezidents negaida no Putina propagandas izrādi Pasaules kausa laikā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs negaida propagandas izrādi no Vladimira Putina gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā futbolā.

Ceturtdienas vakarā Bahs uzsvēra, ka no 14.jūnija līdz 15.jūlijam Krievijā sarīkotajā notikumā galvenajam jābūt sportam un ka viņš varētu apmeklēt Maskavā paredzēto finālspēli.

«Skatuves centrā ir un būs futbola izlases. Cilvēki pie televizoru ekrāniem nevēro Pasaules kausu, lai skatītos uz cilvēkiem, kuri skatās futbolu,» sacīja Bahs.

Pastāv bažas, ka Krievijas prezidents Putins varētu izmantot prestižo turnīru, lai uzsvērtu Krievijas varenību un uzlabotu tās tēlu laikā, kad tiek pausta kritika par tās darbībām Sīrijā un Krimā, kā arī par dopinga afēru, kas meta ēnu uz 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Bahs Minhenē uzstājās balvu pasniegšanas ceremonijā, kurā saņēma apbalvojumu par SOK lomu Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas vienošanā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu