Kēls: Pie serves strādājam un noteikti strādāsim vēl vairāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlase cenšas uzlabot savu servi un turpmāk strādās vēl vairāk sava mērķa sasniegšanai, uzsver valstsvienības galvenais treneris Āvo Kēls.

Latvijas volejbola izlase svētdien Skopjē ar rezultātu 3-0 (28:26, 29:27, 25:17) apspēlēja Maķedonijas valstsvienību un iekļuva Eiropas Sudraba līgas četru labāko komandu sacensībās.

«Pirmajā setā kliboja mūsu serve. Pie tās strādājam un noteikti strādāsim vēl vairāk. Servē bija daudz kļūdu, tāpēc negāja viegli. Savukārt otrajā setā, kad bijām iedzinējos ar 7:14, pēc otrā pārtraukuma puišiem teicu, ka jāriskē ar servi. Kā reizi Andrejs Zavarotnijs izpildīja lielisku sēriju, sešas serves pēc kārtas uzvarējām. Tas bija atslēgas brīdis, kas ļāva mums atgriezties spēlē. Pēc tam cīņa bija punkts punktā, pretiniekiem bija trīs setbumbas, taču veiksme un mūsu puišu meistarība bija mūsu pusē. Savukārt trešajā setā panācām 7:3, pēc tam viņi pietuvojās, tomēr varēja just, ka Maķedonija vairs nebija tik kaujinieciska, tāpēc tad bija jau vieglāk,» pēc mača Latvijas žurnālistiem stāstīja Kēls.

Otrajā setā Latvijas volejbolisti atspēlējās pēc nonākšanas iedzinējos ar septiņiem punktiem, kam par pamatu bija pretinieku labā serve.

«Varēja just, ka viņi zina, uz kuru zonu vajag servēt. Tāpat bija brīži, ka viņu serve trāpīja starp diviem mūsu spēlētājiem. Mums nekas cits neatlika, kā riskēt, kas šoreiz attaisnojās. Ja nebūtu riskējuši, būtu zaudējuši ar 17 vai 18 punktiem. Andrejs un visi pārējie pēc viņa gāja uz risku, kas ļāva atgriezties spēlē. Ja nebūtu Andreja sērija, būtu daudz grūtāk, taču šoreiz pie viena pretinieku izvietojuma izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas,» skaidroja igauņu speciālists.

Latvija taktiku veidoja tā, la spēle ritētu caur pretinieku centra bloķētājiem, kuri neesot tik spēcīgi.

«Ja viņiem ir laiks, tad viņi pagūst un spēj nolikt rokas pareizi, bet, ja viņi nepagūst, tad rodas iespējas. Pirms spēles ar Denisu Petrovu vienojāmies, ka neko jaunu nedomāsim, jo ja būs ātra piespēle, tad viņi līdz galam nepagūs. Mums bija izvēle, uzbrukt caur centru, vai no trešās zonas. Izlēmām, ka spēlēsim no tālienes, jo viņu diagonāles spēlētājam [Nikolam Gjorgijevam], kad viņš ir priekšā, bloks ir ļoti vājš,» secināja Kēls.

Iepriekšējā mačā Toms Vanags laukumā spēles beigās, bet svētdien nospēlēja tikpat kā visu cīņu.

«Tomam, tāpat kā visai komandai bija tikai viens slikts brīdis - otrā seta sākuma. Šajā spēlē vienīgais, ko varētu kritizēt, tad tā ir tikai serve. Tomēr, par laimi, arī ar šīm kļūdām, mēs spējām panākt savu. Maķedonija šajā spēlē izmantoja tikai divus uzbrukuma variantus, bet mums izdevās tos neitralizēt. Jā, tas ir trenera darbs, analizēt pretiniekus, taču tikpat labi, ja viņi spēlētu citādāk, tad nāktos jau pielāgoties spēles laikā. Statistika ir viena lieta, bet katra spēle ir atšķirīga,» pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Trešdien Latvijas izlase Jelgavā uzņems Austriju. Pat zaudējums trīs setos Latvijas volejbolistiem netraucēs sasniegt finālčetrinieka turnīru, jo iekrāta ļoti laba uzvarēto un zaudēto setu attiecība.

«Tie, kas spēlēja mazāk vai nebija laukumā pret Maķedoniju, 100% būs vairāk laukumā pret Austriju. Mums tādu spēļu, kad nekas neizšķiras, būs reti. Pret Austriju tāda spēle būs, tāpēc dosim iespēju tiem puišiem, kuri nebija laukumā. Ja spēle ir svarīga un ar augstu likmi, tad es daudz maiņas nedaru. Tajā pat laikā pret Maķedoniju laukumā palaidu arī Armandu Āboliņu, kuram bija agresīva serve, viņš pieļāva tikai vienu kļūdu, bija aukstasinīgs. Jā, arī citi puiši ir pelnījuši spēlēt, tāpēc viņiem būs iespēja pret Austriju,» atzīmēja Kēls.

Finālčetrinieka turnīrs notiks nākamajā nedēļas nogalē turpat Skopjē, kur svētdien mačs bija jāaizvada sporta zālē bez ventilācijas.

«Man līdz tam brīdim vajag nomest piecus kilogramus,» smejoties teica Kēls. «Arī fināls notiks šajā pat zālē, jau tagad bija karsti, bet tad temperatūra noteikti būs vairāk par +30 grādiem un sporta zālē vēl vairāk.»

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā ir jauns formāts, jo tas iedalīts Zelta un Sudraba līgās. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā astoņas valstsvienības - divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījās 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Āvo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu