Futbols vēl paspēs apnikt

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kamēr sporta ziņu sadaļa nav pārpildīta tikai ar futbola aktualitātēm, ir īstais laiks pievērst uzmanību arī citiem sporta veidiem un izbaudīt izšķirošās cīņas tenisā, basketbolā un Formulā 1. Ko varam gaidīt? Par ko fanot?

Vērsāmies pēc padoma pie tiem, kas vienmēr tur roku uz pulsa jautājumos par aktualitātēm sporta pasaulē – pie bukmeikeriem. Latvijā lielākā sporta totalizatora «Optibet» vadītājs Dainis Niedra dalījās savās prognozēs par gaidāmajiem lielajiem sporta notikumiem: «Kamēr mūs visus vēl nav pārņēmis futbola drudzis, vēl ir iespēja redzēt labāko šā brīža basketbolu – NBA finālu! Jāatzīst gan, ka intriga ir samazināta līdz minimumam. Domāju, ka Goldensteita pārliecinoši uzvarēs finālsērijā un jau otro gadu pēc kārtas tiks pasludināta par čempioniem. «Warriors» prognozēju 99% iespējamību uzvarēt, tam traucēt var tikai brīnums. Galvenais jautājums – vai Klīvlenda varēs gūt vismaz vienu uzvaru? Vai Karalis Džeimss spēs tuvināt «Cavaliers» uzvarai kaut vienā spēlē, vai varbūt panāks uzvaru visā spēļu sērijā? Līdzīgi gadījumi sporta vēsturē jau ir bijuši.

Jebkurā gadījumā NBA fināls ir visaugstākā līmeņa basketbols, ko demonstrē pasaules labākie basketbolisti. Abas komandas tiekas finālā jau ceturto gadu pēc kārtas, tāpēc ir vērts baudīt lielisku spēli!»

Basketbols – tas ir naktī. Pa dienu visa mūsu uzmanība tiek pievērsta «Grand Slam» turnīram - Francijas atklātajam čempionātam tenisā. Lai arī Gulbis, Ostapenko un Sevastova ar savu spēli mūs priecēja īsu brīdi, bez iemīļotajiem latviešu sportistiem tur ir, kam just līdzi. Turnīra vīriešu grupā visa uzmanība ir pievērsta Rafaelam Nadalam, taču uzskatu, ka arī austrietis Dominiks Tims var cīnīties līdz galam, jo pašreiz viņš demonstrē lielisku tenisa spēli.

Ja grunts seguma pavēlnieks Nadals ir labā formā un laukumā ir pārliecināts par sevi, tad zaudēt viņš var vienīgi sev.

Viņa uzvarai «Roland Garros» turnīrā es dotu 70% iespējamību, un tas ir ievērojams pārākums salīdzinājumā ar pretiniekiem.

Sieviešu grupā situācija ir vieglāk prognozējama – slēptais fināls jau ir nonācis līdz pusfinālam, un ar 90% pārliecību varu apgalvot, ka Halepas – Muguruzas mača uzvarētāja kļūs arī par turnīra čempioni. Žēl, ka Marija Šarapova nespēja noturēties un tikt tālāk – viņas dalība vairotu interesi un piešķirtu intrigu sieviešu rangā. Otrajā pusfinālā viena otrai pretī stāsies divas amerikānietes – Stīvensa un Kīza. Gaidāma sīva cīņa, taču par favorīti vēlos izvirzīt tieši Stīvensu, kas tik ļoti pārliecinoši ceturtdaļfinālos sagrāva Kasatkinu.

Nedēļas nogales noslēgumā ir vērts sekot līdzi F1 Kanādas «Grand Prix». Šobrīd ir divi ļoti spēcīgi piloti un, spriežot pēc visa, par uzvaru cīnīsies tieši viņi – Luiss Hamiltons un Sebastians Fetels. Nevienu no viņiem neuzskatu par izteiktu favorītu – abiem ir līdzīgas izredzes uzvarēt. Pilnīgi iespējams, ka par noteicošo kļūs pozīcija startā un kopējā komandas taktika sacensību laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu