Krištianu Ronaldu piekto reizi karjerā saņem «Ballon d'Or»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbola izlases un Spānijas kluba Madrides «Real» kluba zvaigzne Krištianu Ronaldu ceturtdien otro gadu pēc kārtas un piekto reizi karjerā saņēma prestižo «Ballon d'Or» jeb «Zelta bumbas» balvu, atkārtojot argentīnieša Lionela Mesi rekordu.

Izdevuma «France Football» aptaujā par gada labāko futbolistu Eiropā Ronaldu pārspēja tieši «Barcelona» kluba spēlētāju Mesi, kā arī brazīliešu futbolistu Neimaru, kurš spēlē Francijas klubā Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

Ronaldu «Zelta bumbu» ieguvis 2008., 2013., 2014., 2016. un 2017.gadā, kamēr Mesi to saņēmis 2009., 2010., 2011., 2012. un 2015.gadā. Savukārt Neimars otro reizi karjerā šajā aptaujā palicis trešais, kur viņš bija arī pirms diviem gadiem.

Tieši Ronaldu tika uzskatīts par galveno favorītu balvas iegūšanā, jo šogad palīdzēja Madrides «Real» komandai pirmo reizi kopš 2012.gada kļūt par Spānijas čempioni un trešo reizi četru gadu laikā izcīnīt UEFA Čempionu līgas trofeju.

Aizvadītajā sezonā Ronaldu kopumā 44 mačos guva 38 vārtus.

Vēl oktobra beigās viņš otro gadu pēc kārtas tika atzīts par pasaules labāko futbolistu arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) versijā.

«France Football» izdevuma aptaujā piedalās žurnālisti, kuri balso par viņuprāt pieciem labākajiem gada futbolistiem no 30 kandidātu saraksta. Savukārt FIFA gada balva tiek piešķirta pēc nacionālo izlašu galveno treneru, valstsvienību kapteiņu, kā arī žurnālistu balsojuma.

Kopš 1956.gada «France Football» pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb «Ballon d'Or», bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža organizācijas prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma «Ballon d'Or».

Pērn noslēdzās «France Football» līgums ar FIFA, kas netika pagarināts. Līdz ar to «Ballon d'Or» balva atgriezās pie saknēm un turpmāk tās ieguvējs atkal tiek noteikts vienīgi pēc žurnālistu balsojuma, bet šajā balsojumā valstsvienību kapteiņiem un galvenajiem treneriem vairs netika prasīts viedoklis.

«Ballon d'Or» pirmsākumos nosauca Eiropas labāko futbolistu, bet pašlaik balvu drīkst saņemt arī Eiropā spēlējoši futbolisti no citiem kontinentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu