«Jelgava» atlaidusi galveno treneri Sabitovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FK Jelgava/Facebook

Pēc svētdien piedzīvotās neveiksmes «SynotTip» futbola virslīgā pret RFS komandu darbu zaudējis «Jelgavas» kluba galvenais treneris Raviļs Sabitovs, informē klubs.

Šosezon desmit virslīgas spēlēs «Jelgava» cietusi sešus zaudējumus un ar astoņiem punktiem kopvērtējumā ieņem sesto vietu, jau par astoņu punktu tiesu atpaliekot no piektajā pozīcijā esošās «Riga».

Tagad čempionātā iestājusies 18 dienu pauze, kuras laikā Jelgavas komandai tiks dotas dažas brīvdienas, bet pēc tam sāksies gatavošanās 15.jūnijā paredzētai spēlei pret «Riga». Tuvākajās dienās ar komandu strādās esošais treneru kolektīvā esošie Dāvis Caune, Sergejs Diguļovs un Mihails Miholaps, paralēli kluba vadībai meklējot jauno galveno treneri.

Sabitovs «Jelgavas» komandas galvenā trenera amatā stājās pagājušā gada 28.augustā. Iepriekšējās sezonas beigu daļā krievu trenera vadībā jelgavnieki spēja izcīnīt trīs zīmīgas uzvaras pār «Liepāju»/«Mogo», Jūrmalas «Spartaku» un RFS, kā arī dramatiskā ceturtdaļfināla mačā izstājās no Latvijas kausa izcīņas. Sezonas izskaņā Sabitovs tika atzīts par mēneša labāko treneri visā līgā.

Vairākiem līderiem pametot Jelgavu, starpsezonā Sabitovs sāka veidot jaunu komandu. Janvārī un februārī uz pārbaudi «Jelgavā» ieradās vairāk nekā 50 ārzemju un latviešu futbolisti, no kuriem komandā palika pieci: Vjačeslavs Jemeļjaņenko, Maksims Širjajevs, Sigits Olberķis, Aleksandrs Ņekrasovs un Ņikita Koļajevs.

Sabitovs 2012.gadā neilgu brīdi vadīja Daugavpils «Daugavu», bet pagājušā gada pirmajā pusē strādāja sporta klubā «Super Nova».

Līdz šim Sabitovs lielākoties darbojies Krievijā, taču strādājis arī ar klubiem Somijā un Kazahstānā.

Tāpat nu jau bijušais «Jelgavas» galvenais treneris ir strādājis ar Krievijas U-19 izlasi, ar kuru piedalījās 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, vienībai nepārvarot apakšgrupu turnīru.

Sabitovs ir otrais atlaistais virslīgas treneris dažu dienu laikā, jo piektdien «Riga» klubu oficiāli atstāja maķedonietis Goce Sedloskis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu