Taekvondo cīkstone Inese Tarvida iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā, nodrošinot medaļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laszlo Sulyok

Latvijas taekvondo cīkstone Inese Tarvida otrdien iekļuva Dienvidkorejā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā, līdz ar to latviete nodrošinājusi medaļu, kas ir nebijis panākums Latvijas taekvondo vēsturē.

Ceturtdaļfinālā duelī Tarvida, kura startē svara kategorijā līdz 53 kilogramiem, ar 4:3 pārspēja Dienvidkorejas cīkstoni Minjonu Kimu.

Tarvida cīņas gaitā bija nonākusi iedzinējos ar 0:3, taču vienu punktu atguva, turklāt pusminūti pirms dueļa beigām izrāva uzvaru.

Tarvida pusfinālā trešdien tiksies ar Krievijas cīkstoni Tatjanu Kudašovu, kura pasaules rangā ieņem trešo vietu. Savukārt par otru ceļazīmi uz finālu spēkosies Uzbekistānas sportiste Dinorahona Mamadibragimova un turciete Zeliha Arisa. Pusfināli trešdien sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika.

Tarvidai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 11:1 pārspēja austrieti Kristīnu Šēnegeri. Savukārt trešajā kārtā Latvijas cīkstone ar 6:2 pieveica Dānijas sportisti Sāru Maliku, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Šajā pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs arī Ineses māsa Jolanta.

Šogad patlaban 18 gadus vecā Tarvida triumfējusi četros pasaules reitinga turnīros, piedevām pret pasaules ranga pirmā desmitnieka sportistēm izcīnot trīs uzvaras trīs cīņās, kā arī pārspējot pērno Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni.

Māsas Tarvidas tikai pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) iejaukšanās šajā pavasarī tika pie Latvijas Taekvondo federācijas (LTF) izsniegtām licencēm, kas viņam ļauj startēt starptautiskās sacensībās.

Iepriekš plaši izskanēja konflikts, kas radās starp Tarvidu ģimeni un LTF, jo māsas pameta federācijas prezidenta Hermaņa Močaļina vadīto klubu «Hansu», pievienojoties «Mārupes Sporta centra» klubam. Federācijas vadība uz to reaģēja, šogad neizsniedzot talantīgajām māsām Latvijas licences dalībai starptautiskās sacensībās, tāpēc viņas gada sākumā startēja ar Vācijas izsniegtām licencēm, jo pārstāv arī šīs valsts klubu.

Latvijas taekvondo cīkstonis Iļja Čemis, kurš startēja svara kategorijā līdz 68 kilogramiem, pirmdien cieta zaudējumu pirmajā cīņā, čempionātu noslēdzot 65.pozīcijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu