Šorttrekists Zvejnieks finiša taisnē izlaiž vietu olimpisko spēļu pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks ceturtdien finiša taisnē izlaida vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 500 metru distances pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Zvejnieka skrējienā izteikts favorīts bija ķīnietis Vu Daidzjinu, kurš pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs šajā distancē izcīnīja sudrabu, kā arī pēdējos četros pasaules čempionātos guvis divus zeltus un divus sudrabus, turklāt otrdien viņš priekšsacīkstēs sasniedza jaunu olimpisko rekordu.

Pēc starta tieši ķīnietis un Zvejnieks izvirzījās pirmajās divās vietās un distances vidū latvietim pār trešo vietu bija samērā liels pārsvars. Tomēr distances beigās tas strauji saruka, un pēdējā taisnē viņu apsteidza mājinieks Hvans Dehons.

Ķīnietis sacensībās uzvarēja ar jaunu pasaules rekordu, kas tagad ir 39,800 sekundes.

Tikmēr Dienvidkorejas skrējēja rezultāts bija 40,861 sekunde un Zvejnieks no viņa atpalika vien 0,043 sekundes.

Pusfinālu sasniedza skrējiena divi ātrākie sportisti.

Zvejnieks uzrādīja desmito ātrāko ceturtdaļfinālu laiku, bet olimpisko spēļu noslēgumā, visticamāk, viņu klasificēs 11.pozīcijā, jo vēl viens atlēts tika iecelts pusfinālā ar zemāku rezultātu.

Savukārt Vu Daidzjinu pasaules rekordu uzlaboja par 0,137 sekundēm. Līdzšinējais rekords kopš 2012.gada piederēja amerikānim Džonam Robertam Selskim.

Priekšsacīkstēs Zvejnieks guva otro vietu savā skrējienā un ar rezultātu 40,563 sekundes sasniedza jaunu Latvijas rekordu.

Iepriekš Phjončhanā Zvejnieks guva 15.vietu 1000 metru distancē, bet pēc tam sportists uzsvēra, ka viņam parocīgākais ir tieši īsākais skrējiens.

Divdesmit gadus vecais Zvejnieks sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, vienu reizi izcīnot 12. vietu 500 metru distancē.

Tāpat Zvejnieks nedēļas nogalē nonāca uzmanības centrā, jo internetā cenšas pārdot telefonu, kādu saņem visi olimpieši.

Bez viņa olimpiskajās spēlēs Latviju šorttrekā pārstāvēja arī Roberto Puķītis, kurš guva 11. vietu gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu