Talantīgais Žagars piedalīsies NBA jauno talantu nometnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Talantīgais latviešu basketbolists Artūrs Žagars jūnija sākumā piedalīsies Itālijas pilsētā Trevīzo gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno talantu nometnē «Global Camp».

Vien 18 gadus vecais Žagars iekļauts starptautiskās U-18 izlases sastāvā. Šī vienība nometnes ietvaros aizvadīs mačus ar divām NBA akadēmijas komandām un Austrālijas akadēmijas «The Basketball Centre of Excellence» spēlētājiem.

Nometne Trevīzo ilgs no 2. līdz 5. maijam, agrāk tās nosaukums bija «adidas Eurocamp», tomēr tagad tajā mainījies formāts, un arī pēc skandāliem saistībā ar koledžu basketbolu, kad tika iesaistīts pat ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), malā vismaz uz laiku nolēmis paiet Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs «adidas».

Šajā pirmsdrafta nometnē piedalīsies 40 ārpus ASV dzimuši basketbolisti, kuriem ir labas izredzes tikt izraudzītiem 21.jūnijā gaidāmajā NBA draftā.

Žagars šosezon izkaroja vietu Spānijas augstākās līgas komandā Badalonas «Divina Seguros Joventut», kā arī veiksmīgi spēlēja «Adidas Next Generation» turnīra jeb jaunatnes Eirolīgā. Šā turnīra ietvaros viņš septiņās spēlēs vidēji iemeta 13,9 punktus un veica 6,7 rezultatīvas piespēles.

Šā gada NBA draftam pieteikušies arī divi Latvijas basketbolisti - Rodions Kurucs un Rihards Bērziņš.

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti pieci Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando «Magic» komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Savukārt pērn ar 25.numuru tika izvēlēts Anžejs Pasečņiks, kurš ir nonācis Filadelfijas «76ers» paspārnē.

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas «Timberwolves», Biedriņš, Porziņģis un Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu