Talantīgais Žagars sekmīgi noslēdz NBA jauno talantu nometni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Talantīgais latviešu basketbolists Artūrs Žagars pirmdien Itālijas pilsētā Trevīzo iemeta piecus punktus noslēdzošajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno talantu nometnes «Global Camp» cīņā.

Žagars palīdzēja viņa pārstāvētajai starptautiskajai U-18 izlasei ar 71:61 (13:19, 25:17, 19:13, 14:12) uzvarēt Austrālijas akadēmijas «The Basketball Centre of Excellence» vienību.

Latvietis laukumā pavadītajās 15 minūtēs grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo «sodiņu», kamēr abi viņa trejači lidoja grozam secen. Tāpat Žagara kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda un viena pārtverta bumba.

Uzvarētājiem 13 punktus iemeta vien 16 gadus vecais grieķis Niks Rogkavopuls.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien pirmajā mačā Žagars iemeta divus punktus, bet starptautiskā komanda ar 53:50 uzvarēja šo pašu «The Basketball Centre of Excellence» vienību, bet pirmdien latvietis iemeta jau 18 punktus, viņa pārstāvētajai vienībai ar 54:38 pieveicot NBA Akadēmijas komandu #2.

Agrāk nometnes nosaukums bija «adidas Eurocamp», tomēr tagad tajā mainījies formāts, turklāt malā vismaz uz laiku nolēmis paiet Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs «adidas».

Šajā pirmsdrafta nometnē piedalījās 40 ārpus ASV dzimuši basketbolisti, kuriem ir labas izredzes tikt izraudzītiem 21.jūnijā gaidāmajā NBA draftā.

Žagars šosezon izkaroja vietu Spānijas augstākās līgas komandā Badalonas «Divina Seguros Joventut», kā arī veiksmīgi spēlēja «Adidas Next Generation» turnīra jeb jaunatnes Eirolīgā. Šī turnīra ietvaros viņš septiņās spēlēs vidēji iemeta 13,9 punktus un veica 6,7 rezultatīvas piespēles.

Šī gada NBA draftam pieteikušies arī divi Latvijas basketbolisti - Rodions Kurucs un Rihards Bērziņš.

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti pieci Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando «Magic» komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Savukārt pērn ar 25.numuru tika izvēlēts Anžejs Pasečņiks, kurš ir nonācis Filadelfijas «76ers» paspārnē.

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas «Timberwolves», Biedriņš, Porziņģis un Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu