Aptauja: Sportistu atzīšanās homoseksualitātē nav problēma faniem

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lielākajai daļai sporta fanu Anglijā, Velsā un Skotijā nav iebildumu, ja viņu atbalstītais klubs paraksta līgumu ar homoseksuālu spēlētāju, secināts BBC radio veiktā aptaujā.

4000 cilvēku aptaujā 82% pauduši, ka viņi justos komfortabli, komandai parakstot līgumu ar geju. Savukārt astoņi procenti pauduši, ka šādā gadījumā pārtrauktu atbalstīt komandu.

Pagājušajā nedēļā Anglijas Futbola asociācijas (FA) priekšsēdētājs Gregs Klārks Pārstāvju palātas komitejas sēdē pauda, ka neieteiktu futbolistiem «iznākt no skapja». Klārks pauda, ka jutās «personiski apkaunots» par spēlētāju nejušanos drošiem atklāt savas jūtas, un uzsvēra, ka cīnīsies pret homofobiju futbolā.

Tomēr Anglijā radies viedoklis, ka Klārkam vajadzētu izturēties citādi, tāpēc viņš saņēmis asu kritiku. Kultūras, mediju un sporta komitejas vadītājs Demjans Kolinss paudis, ka jāmainās FA vadībai.

«Viņam nepieciešams nevis atturēt spēlētājus, bet gan aicināt atklāt sevi, kā arī apsolīt viņiem atbalstu,» uzsvēris Kolinss. «Homofobija ir tikpat nepieņemama kā rasisms, un FA jāstrādā ar klubiem, lai viņi kontrolētu fanus.»

BBC radio veiktajā aptaujā noskaidrots arī, ka 50% futbola fanu dzirdējuši homofobiskus apvainojumus maču laikā, bet rasistiskus apvainojumus dzirdējuši 59%. Tikmēr 71% paudis viedokli, ka klubiem vajadzētu izglītot savus fanus par homofobiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu