Homoseksuāļus brīdina būt uzmanīgiem PK finālturnīrā Krievijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Futbola līdzjutēji, kuri ir homoseksuāļi, 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīrā Krievijā pašu drošības dēļ aicināti neizrādīt savas jūtas publiskās vietās.

Londonā bāzētā grupa pret diskrimināciju «Fare» izdevusi ceļvedi melnādainajiem un pārstāvjiem no etniskajām minoritātēm, kā arī lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) komūnām.

«Fare» direktors Pjara Povars paskaidroja, ka ceļvedī norādīts būt piesardzīgiem visur, kur «LGBT komūna netiek uzņemta labvēlīgi».

Kopš 1993.gada homoseksualitāte Krievijā vairs nav krimināli sodāma, taču tā joprojām tiek pakļauta vardarbīgiem uzbrukumiem.

«Tāda pati vēsts ir melnajiem un etniskajām minoritātēm. Dodoties uz Pasaules kausu, jābūt piesardzīgiem,» norāda Povars. «Ja geji iet pa ielu, saķērušies rokās, vai viņiem draud briesmas? Tas atkarīgs no pilsētas un diennakts laika.»

«Geju komūnas ir arī Krievijā, taču tās slēpjas un atrodas pagrīdē,» uzsvēra Povars.

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) tikmēr uzsvēra, ka tā nebūs iecietīga pret jebkāda veida diskrimināciju.

FIFA jau ir problēmas ar līdzjutēju izkliegtiem homofobiskiem saukļiem, īpaši Centrālamerikā un Dienvidamerikā, kur tādas valstis kā Čīle un Meksika daudzkārt sodītas, taču tas nav līdzējis.

«FIFA noteikumos nekas nav par homofobiju, taču mēs vēlamies panākt, lai tā būtu,» sacīja Povars, kurš uz Pasaules kausu skatījās ar optimisma devu. «Vietējie iedzīvotāji ir ļoti lepni, ka uzņems turnīru, un vēlas būt labi saimnieki.»

Piektdien Maskavā notiks finālturnīra izloze. Sacensības sāksies 2018.gada 14.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu