TVNET no Kosovas: uzvara Prištinas būvlaukumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlase trešdien Kosovas galvaspilsētā turpināja uzvaru gājienu Eiropas Sudraba līgas B apakšgrupas turnīrā, Āvo Kēla un Gunta Atara trenētajai komandai izcīnot ceturto uzvaru tikpat mačos.

Kosovas izlase ir apakšgrupas pastarīte, jo pie uzvarām četrās cīņās nav tikusi, piedevām tā uzvarējusi tikai vienā setā. Tomēr trešdien mājinieki bija cietāks riekstiņš nekā pagājušajā nedēļā Daugavpilī, kad Latvijas izlase trīs setu uzvarā pretiniekiem atļāva izcīnīt vien 34 punktus.

Latvijas puiši pēc mača atzina, ka spēles sākums nav izdevies, jo šoreiz pret krietni vājāko pretinieku grūti bijis sevi «uzkurināt», un līdzīgās domās bija arī galvenais treneris Kēls, kurš nebija priecīgs par komandas sniegumu pirmajā un trešajā setā.

Latvijas izlase vēl ir ceļā pretim savam labākajam sniegumam, kurš būs jārāda augustā, kad pret Izraēlu un Igauniju tiks aizvadītas pirmās divas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Vēl nopietnākā attīstības procesā ir Kosovas izlase, taču to pašu var teikt arī par Prištinu un valsti kopumā. Pēc mača viens no Latvijas izlases līderiem Edvarts Buivids, kurš trešdien bija rezultatīvākais ar 14 punktiem, galvaspilsētu Prištinu salīdzināja ar būvlaukumu.

«Šeit esmu pirmo reizi, un ir interesanti skatīties, kā pilsēta un valsts, kurai ir tikai desmit gadu, attīstās. Te ir viens liels būvlaukums. Domāju, ka vēl pēc desmit gadiem te būs pavisam cits skats. Pavisam noteikti arī volejbolā,» portālam TVNET sacīja Buivids.

Pilsētā patiešām ir liels būvniecības bums, jo jaunas daudzdzīvokļu mājas tiek celtas gan pilsētas attālākajos rajonos, gan arī pārsimt metrus no centra, par kuru var uzskatīt Mātes Terēzes vārdā (viņa dzimusi kaimiņvalsts galvaspilsētā Skopjē) nosaukto bulvāri, kas pārveidots par gājēju ielu.

Kosoviešiem darba gan vēl ir pārpārēm. Arī pie Jaunatnes un sporta pils, kur trešdien notika volejbola spēle, remonts tā vien prasās, lai gan arī šis rajons tiek labiekārtots, jo dienas vidū celtniecība kūsāt kūsāja, strādniekiem ierīkojot jaunu ūdensvadu.

Halle gan nav nolaista līdz kliņķim, taču vecmodīga, izlases spēlētājam Edvīnam Skrūderam to salīdzinot ar kārtīgu šķūni.

«Nezinu, kā citiem mūsējiem te patika, bet man, nezinu, vai var tā teikt, bet nedaudz atgādināja šķūni. Man nepatika, bija pārāk tumšs, sienas tumšas un nebija patīkami spēlēt,» sacīja šosezon ar Jēkabpils «Lūšiem» par Latvijas čempionu kļuvušais Skrūders.

«Tas gan nebija svarīgākais, kāpēc mums ne viss izdevās. Pret šādām komandām ir grūti spēlēt, jo viņi pietiekoši daudz kļūdās, un tad arī mums tās kļūdas radās.»

Savukārt Kēls par spēles apstākļiem daudz nesūrojās, sakot, ka trenera karjerā ir redzējis arī krietni sliktākus apstākļus. «Bumbu redzēt varēja, apstākļi bija vienādi abiem, bez tam Kosova šajā turnīrā katru mājas spēli aizvadījusi citā hallē,» norādīja igaunis.

Tikmēr arī Prištinas centrā, pat nelielā pastaigā pa tuvējām ieliņām, vecu un pat līdz kliņķim nolaistu māju netrūkst. Tajā pašā laikā, Kosovu var uzslavēt pa ceļu segumiem, jo bedru tikpat kā nav. Satiksme gan ir kā dienvidu valstīs haotiska un pārgalvīga, taču vietējie tajā jūtas kā zivs ūdenī.

Latvijas izlase jau šodien pusdienlaikā no Prištinas dosies uz 90 kilometru attālo Maķedonijas galvaspilsētu Skopji, kur jau svētdien gaidāma nākamā cīņa un jauna pieredze spēlētājiem, iepazīstot Balkānu sporta kolorītu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu