Gutkovskis: Izlasei ir smags periods, vajag to pārtraukt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis cer, ka valstsvienībā izdosies atjaunot saiknes ar saviem bijušajiem komandas biedriem «Skonto» vienībā Artūru Karašausku un Valēriju Šabalu, pauda futbolists.

Latvijas izlase pirmdien Slokas stadionā aizvadīja pirmo treniņu jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā. Gutkovskis, kurš sezonas pēdējā mačā guva nelielu savainojumu, aizvadīja vieglu treniņu ar tiem futbolistiem, kuriem svētdien vēl bija spēles.

Pašlaik 23 gadus vecais Gutkovskis, kurš septembra beigās guva meniska savainojumu, izlasē atgriezies pēc vairāk nekā astoņu mēnešu pārtraukuma.

«Liels prieks atgriezties izlasē, ilgu laiku neesmu bijis. Tāpat patīkami satikt komandas biedrus. Gribu izlasei palīdzēt uzvarēt Baltijas kausā. Treniņā visi izliek no sevis 110%, tāpēc ka katrs grib parādīt jaunajam trenerim savas prasmes,» stāstīja Gutkovskis.

Pātelainens pirmdien savā pirmajā uzrunā izlases futbolistiem atstājis iespaidu kā pozitīvs treneris.

«Viņš teica, ka grib palīdzēt Latvijas izlasei UEFA Nāciju līgā. Novēlēja visai komandai izdošanos un pauda, ka ir lepns vadīt valstsvienību. Arī treniņā no viņa bija laba attieksme, teica tikai labas lietas un palīdzēja. Jā, varbūt kādam kas nesanāca, bet attieksme bija laba,» atklāja Gutkovskis.

Latvijas futbola izlase martā pārbaudes mačā ar 0:1 zaudēja Gibraltāram, kā rezultātā no amata tika atbrīvots galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kura vietā stājies somu speciālists Pātelainens. Tāpat nomainījusies Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība, par sporta karaļa jumtorganizācijas prezidentu tiekot ievēlētam bijušajam izlases kapteinim Kasparam Gorkšam.

«Izlasei ir smags periods, vajag to pārtraukt un atgriezties uz veiksmes takas. Šis pārmaiņu laiks ir īstais brīdis, lai pārtrauktu neveiksmju joslu. Dod dievs, lai tā notiktu. Ceram, ka no šā brīža izdosies doties tikai uz priekšu un celties augstāk,» pauda Gutkovskis.

Pātelainens pirmdien atzīmēja, ka tikpat svarīga, cik uzvara Baltijas kausā, ir saikņu stiprināšana starp futbolistiem, lai viņi būtu gatavi mačiem Nāciju līgā.

«Daudz kas atkarīgs no tā, kāds būs trenera uzstādījums. Tomēr arī uzvara Baltijas kausā ir nozīmīga. Ne katrs no mums kaut ko karjeras laikā izcīnījuši. Kādam varbūt ir Latvijas čempiontituls vai vairāki, bet ārzemēs ne visiem izdodas tikt pie kāda titula. Izlases futbolistiem ir ļoti svarīgi izcīnīt Baltijas kausu un saglabāt to Latvijā,» uzsvēra Gutkovskis.

Tāpat viņš cer, ka izdosies atjaunot saikni ar Šabalu un Karašausku, ar kuriem savulaik spēlēja kopā «Skonto» komandā. «Varbūt treneris arī tā redz, ka mēs trīs spēlējam kopā,» teica Gutkovskis.

Neskatoties uz gūto mikrotraumu, Gutkovskis ir gatavs par visiem 100%. Tāpat arī emocionāli futbolists ir mierīgs, lai gan viņa pārstāvētā komanda Ņidzicas «Termalica» šomēnes atstāja Polijas augstāko līgu.

«Tagad esmu izlasē un par to vispār nedomāju, koncentrējos tikai uz spēlēm valstsvienībā. Par klubu domāšu pēc izlašu pārtraukuma,» atzīmēja Gutkovskis.

Futbolistiem līgumos ar komandām reizēm tiek iekļauts punkts, kas paredz brīvlaišanu, ja komanda pamet valsts augstāko līgu. Gutkovskis «Termalica» komandai pievienojās aizpērn, noslēdzot līgumu uz četrarpus gadiem, bet viņa vienošanās ar klubu šādu iespēju neparedz.

«Man vēl ir līgums ar komandu, nevaru to lauzt. Redzēsim, kāda būs situācija, kad atgriezīšos komandā. Šobrīd vēl neko nezinu. Pēc pēdējās spēles runāju ar treneri. Viņš, protams, vēlas, lai es paliktu. Neko konkrētu nerunājām, jo man bija jādodas uz izlasi. Kad sāksies gatavošanās nākamajai sezonai, tad arī būs zināms kas vairāk. Treneri un kluba vadība vēlas, lai jau nākamajā sezonā mēs atgrieztos augstākajā divīzijā, tāpēc viņi grib saglabāt komandas sastāvu,» stāstīja Gutkovskis.

Latvijas izlase sestdien stadionā «Daugava» aizvadīs Baltijas kausa maču pret Igauniju, bet 5.jūnijā Viļņā gaidāma tikšanās ar mājinieci Lietuvu. Savukārt 9.jūnijā valstsvienība izspēlēs pārbaudes maču savā laukumā pret Azerbaidžānu.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu