Trampa politika traucēs ASV tikt pie 2026. gada Pasaules kausa rīkošanas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa īstenotā migrācijas politika varētu būtiski traucēt ASV iegūt 2026. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra rīkošanas tiesības, laikrakstam «New York Times» atklājis UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

Tramps parakstīja rīkojumu, kas liedz septiņu musulmaņu valstu (Irāka, Irāna, Jemena, Lībija, Sīrija, Somālija un Sudāna) pilsoņiem ieceļot ASV. Izņēmumi tikšot pieļauti tikai attiecībā uz tiem cilvēkiem, kuri jau būs ieguvuši vīzu iebraukšanai ASV, arī tajos gadījumos, ja tā vēl nebūs izmantota.

ASV federālā apelācijas tiesa 9. februārī atteicās atjaunot bloķēto prezidenta izpildrīkojumu par bēgļu programmas apturēšanu un aizliegumu iebraukt ASV minēto septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem.

«Migrācijas politika būs būtisks apstāklis pieteikuma vērtēšanai, un esmu pārliecināts, ka tas nepalīdzēs ASV tikt pie Pasaules kausa rīkošanas,» avīzei «New York Times» teica Čeferins. «Ja futbolisti nevarēs ierasties turnīrā politisku iemeslu dēļ, tad finālturnīrs šajā valstī nevar notikt.»

ASV tiek uzskatīta par galveno favorīti 2026. gada Pasaules kausa rīkošanai. Tā varētu organizēt sacensības kopīgi arī ar Kanādu un Meksiku.

«Tas [ieceļošanas liegums] attiecas ne tikai uz ASV, bet arī citām valstīm, kuras vēlas rīkot pasaules čempionātu. Tas pats attiecas uz žurnālistiem un līdzjutējiem. Viņiem ir jāspēj nokļūt Pasaules kausā neatkarīgi no nacionalitātes. Cerēsim, ka tas nenotiks,» sacīja Čeferins.

Irāna Pasaules kausa finālturnīrā spēlējusi trīsreiz (1998., 2006. un 2014. gadā) pēdējās piecās reizēs.

Tāpat viņš norādīja, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības šai valstij var traucēt tikt pie Eiropas finālturnīru rīkošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu