Latvijas izlases kapteinis Sorokins: Komandā ir jūtama iekšējā konkurence

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas volejbola izlasē, kas pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma atkal spēlē Eiropas Sudraba līgā, gatavojoties augustā gaidāmajai Eiropas čempionāta kvalifikācijai, ir jūtama veselīga iekšējā konkurence, jo visi spēlētāji vēlas sevi pierādīt laukumā, sarunā ar aģentūru LETA sacīja valstsvienības kapteinis Ruslans Sorokins.

Latvijas izlase svētdien Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē tiksies ar mājiniekiem, uzvaras gadījumā praktiski nodrošinot ceļazīmi uz Eiropas Sudraba līgas finālturnīru. Zīmīgi, ka tas jūnija vidū atkal notiks tieši Skopjē.

Līdz šim Āvo Kēla vadītā komanda A apakšgrupā nav zaudējusi nevienā spēlē, ar 12 punktiem esot četru komandu turnīra līdere. Trešdien viesos ar 3-0 (25:21, 25:9, 25:20) tika uzveikta pastarīte Kosova.

Ceturtdien izlase ar autobusu pārbrauca uz Skopji, kur vēlu vakarā aizvadīja arī treniņu, iepazīstot nākamo spēles vietu, «SRC Kale» arēnu.

«Pret Kosovu galveno uzdevumu izpildījām, uzvarējām. Protams, neizdarījām visu, ko vajadzēja, bet bija lietas, ko paveicām labi. Komanda varbūt līdz galam nenoskaņojās, jo pretinieks nebija tas spēcīgākais, taču šādas spēles ir vērtīgākās, jo nākas psiholoģiski piespiest sevi izdarīt maksimumu,» aģentūrai LETA par iepriekšējo maču teica Sorokins.

«Šādos mačos šķiet, ka būs viegli, bet bieži tā nav, un tad nākas sevi piespiest. Bija daudz kļūdu servēs, tāpēc viņiem tie punkti vairāk sakrita. Labi, ka neizlaidām nevienu setu un noturējām rezultātu,» skaidroja pieredzējušais volejbolists.

Viņš norādīja, ka Maķedonija, jo īpaši savās mājās, būs jau augstāka līmeņa komanda. Abas vienības pirms nedēļas tikās Daugavpilī, kad Latvija uzvarēja itin pārliecinoši ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:19).

«Mājās vienmēr ir vieglāk spēlēt, taču mēs aklimatizēsimies jaunajos apstākļos, pieradīsim pie spēles zāles, tāpēc domāju, ka visam jābūt kārtībā,» optimistisks bija Sorokins, kurš ir ieguvis lielu pieredzi ne tikai klasiskajā, bet arī pludmales volejbolā, kur 2012.gadā ar Aleksandru Samoilovu Londonas olimpiskajās spēlēs ieņēma devīto vietu.

Viņš uzskata, ka komandas galvenais treneris Āvo Kēls vēl ir optimālā sastāva meklējumos.

«Manuprāt, tas pamats un kodols vēl nav izveidojies, jo treneris vēl skatās un domā. Iespējams, ir daži spēlētāji, kuri ir nedaudz neapmierināti, jo netiek spēlēt, taču treneris ir atbildīgs par rezultātu, tāpēc viņam jāmeklē labākie risinājumi. Mums visiem jābūt gataviem jebkurā brīdī doties cīņā, palīdzēt komandai. Veidojot sastāvu, trenerim jāgūst pārliecība, ko darīt grūtās spēlēs, lai viņš zina, ko, kā un kāpēc. Jāatceras, ka galvenās spēles mums būs rudenī,» Sorokins atgādināja par Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies augustā.

«Ir jūtama iekšējā konkurence, un tas ir normāli, jo visi grib spēlēt. Visi ir izsalkuši, jo ir pagājis laiks un tie, kas sākumā varbūt nebija formā, tagad ir iegājuši ritmā, līdz ar to tie, kas sezonu pabeidza pēdējie un bija labākā formā, tagad izjūt lielāku konkurenci. Daļa no mums, arī es, sezonu pabeidza divus mēnešus ātrāk, līdz ar to es uz savu «pīķa» formu eju nedaudz ilgāk,» skaidroja Sorokins.

Viņš šosezon spēlēja Kazahstānas vienībā «Altay», taču tā īsti neizdevās, jo klubs sezonas gaitā centās mainīt līguma nosacījumus.

«Bija nesaskaņas ar klubu. Jau no paša sākuma bija nesaprašanās, klubs neizdarīja tās lietas, kas bija jāizdara, tad vienu brīdi bija arī naudas problēmas. Savukārt pēc tam kluba vadība deva parakstīt līguma pielikumu ar atpakaļejošu datumu, kas paredzēja sodīt komandu, ja tā nenostiprināsies Kazahstānas čempionāta trijniekā. Sods, mīksti sakot, bija 100% [algas]. Es nepiekritu tam, neparakstīju to papīru, bet nākamajā dienā mani atlaida no komandas,» šķiršanos no Kazahstānas atcerējās Sorokins, kurš 2016.gadā kopā ar RTU/«Robežsardze» uzvarēja Latvijas čempionātā, bet pērn Slovākijas klubā «Prievidza» viņš izcīnīja šīs valsts vicečempiona titulu.

Eiropas Sudraba līgā A apakšgrupā ar četrās spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem 12 punktiem Latvija ir grupas pirmajā vietā, tālāk ar deviņiem punktiem seko Austrija, trešā ar trim punktiem ir Maķedonija, bet Kosova četros aizvadītajos mačos pagaidām ir bešā.

Kopumā Latvijas valstsvienība Eiropas Sudraba līgas ietvaros aizvadīs sešas grupu turnīra spēles, labākajai komandai nokļūstot finālčetrinieka sacensībās, kur jau ir iekļuvusi Maķedonija, kas ir labāko četru komandu turnīra rīkotāja.

Eiropas Sudraba līgas finālturnīrs notiks jūnija vidū.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā ir jauns formāts, jo tas iedalīts Zelta un Sudraba līgā. Spēcīgākajā - Zelta - līgā vadošās 12 izlases sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā astoņas valstsvienības - divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījās 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Āvo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šā gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu