Skrējējs Leitis: Eiropas čempionātā mans mērķis ir labot Latvijas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas skrējēja Jāņa Leiša mērķis šovasar gaidāmajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā ir labot valsts rekordu 400 metru skrējienā, norādīja sportists.

Pašlaik 29 gadus vecais Leitis pērn laboja Latvijas rekordu 400 metru skrējienā, distanci veicot 45,60 sekundēs. Viņš par mērķi uzstādījis labot šo rezultātu kontinenta meistarsacīkstēs.

«Man Eiropas čempionātā ir divi mērķi. Vispirms iekļūt labāko divpadsmitniekā un labot tur Latvijas rekordu,» teica Leitis. «Lielais mērķis būtu iekļūšana finālā, bet tas nebūs tik vienkārši.

Visi labie skrējēji gribēs iekļūt finālā. Man sava vieta tur būs jānopelna ar smagu darbu, jo neesmu tik talantīgs, lai vienkārši rēķinātos ar iekļūšanu finālā.»

Otrdien Leitis piedalījās «Rīgas kausos», kur 400 metru skrējienā ar rezultātu 46,08 sekundes bija otrais, atpalikdams vien no amerikāņa Patrika Bleika Līpera, kurš startē ar protēzēm.

«Amerikānis bija neaizsniedzams, nav mans līmenis. Labi, ka viņš nestartē Eiropas kontinentā,» teica Leitis, kurš pauda prieku, ka atkal var startēt Daugavas stadionā. «Pēc atjaunošanas šī bija pirmā reize, kad uzkāpu uz Daugavas stadiona skrejceļa. Kādreiz šis bija mans mājas stadions. Bija forši startēt, jo tribīnēs bija daudz cilvēku. Tas motivē censties vēl ātrāk.»

Šīs sezonas vieglatlētu galvenās sacensības - Eiropas čempionāts - no 7. līdz 12. augustam notiks Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu