Vavrinka turpina neveiksmju sēriju un zaudē «French Open» pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šveices tenisists Stans Vavrinka, kurš joprojām nespēj atgūt sportisko formu pēc veselības likstām, pirmdien cieta neveiksmi Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Pasaules ranga 30.rakete Vavrinka, kurš pērn spēlēja «French Open» finālā, bet 2015.gadā uzvarēja šajā turnīrā, pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 zaudēja ranga 67.raketei Giljermo Garsijam-Lopesam no Spānijas.

Zīmīgi, ka abi tenisisti tikās arī 2014.gada Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, un arī tad uzvarēja Garsija-Lopess.

Vavrinka ir pirmais tenisists kopš 2001.gada, kurš pēc spēlēšanas «Roland Garros» finālā, nākamajā gadā izstājas jau pirmajā kārtā. Pirms 17 gadiem līdzīgs liktenis piemeklēja zviedru Magnusu Normanu.

Vavrinka aizvada neveiksmīgu sezonu, jo ATP turnīros ir uzvarējis tikai četros no 11 mačiem.

Pirmdien piedzīvotais zaudējums nozīmē, ka šveicietis pēc divām nedēļām piedzīvos pamatīgu kritienu ATP pasaules rangā, izkrītot no Top 250 labāko tenisistu pulka.

Vavrinka, kurš nespēj atgūties pēc ceļgala traumas, pēc cīņas atzina, ka bijis gatavs šādam pavērsienam.

«Nav patīkami, ka noslīdēšu rangā tik zemu, taču man nav sarūgtinājuma, jo jau sākumā zināju, ka būs nepieciešams ilgs laiks, lai atgrieztos iepriekšējā līmenī. Pēc tādas operācija, kādu pārcietu, nepieciešams aptuveni gads, lai es spēlētu tā, kā vēlos,» sacīja šveicietis.

Tikmēr bijušais pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs no Serbijas, kuram ar pērn bija lielas veselības problēmas, pēc kurām viņš vēl īsti nav atguvies, pirmdien pirmajā kārtā droši ar 6-3, 6-4, 6-4 uzvarēja brazīlieti Rožēriu Dutru da Silvu, kurš rangā ir 134.vietā.

Džokovičs, kurš rangā ir 22.vietā, jau pirms «French Open» rādīja atzīstamu sniegumu, sasniedzot Romas ATP «Masters 1000» turnīra pusfinālu, kur zaudēja «māla karalim» un pašreizējam ranga līderim Rafaelam Nadalam.

«Nerādīju savu labāko sniegumu, tomēr uzvarēju trīs setos, kas ir patīkami,» pēc mača sacīja turnīrā ar 20.numuru izliktais Džokovičs, kurš karjeras laikā izcīnījis 12.«Grand Slam» turnīru uzvarētāja titulus.

Jau ziņots, ka pirmdien otro kārtu sasniedza arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš pirmās kārtas cīņā ar 2-6, 6-4, 6-4, 6-3 uzvarēja Žilu Milleru no Luksemburgas.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis jau 70 ATP ranga punktus. Latvietis nākamajā mačā tiksies ar itāli Mateo Beretīni, kurš rangā rodams 96.vietā. Viņš svētdien pirmās kārtas mačā ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-1 uzvarēja vācieti Oskaru Oti, kurš ir planētas 156.rakete.

Šī Gulbim bija pirmā uzvara ATP tūres pamatsacensībās kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu